Keks z bialek 
Doskonale wykorzystanie niepotzrebnych bialek. Delikatny i puszysty keks, a zarazem wilgotny i dlugo swiezy.
 
1 szklanka bialek (okolo 10 sztuk, ja daje roznie od 7 do 10 wlasnie)
1 szklanka cukru
1 kostka masla lub margaryny
1 szklanka maki tortowej
3/4- 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
 
bakalie: rodzynki, orzechy wloskie i laskowe, czekolada, wisnie, papaja, ananasy - naprawde co kto lubi
 
Ubic bialka ze szczypta soli na sztywno.
Dodac cukier i ubic na gesta mase.
Wlewac powoli rozpuszczone i chlodne maslo na przemian z maka wymieszana z proszkiem. Najlepiej lopatka lub lyzka, zeby nie zniszczyc piany.
Dodac bakalie. Ja daje dosyc duzo - szklanke, poltorej
		 Mozna jakis zapaszek jak kto lubi, skorke pomaranczowa. Naprawde pelna dowolnosc i dzieki temu, za kazdym razem mamy inne ciacho
	
 Mozna jakis zapaszek jak kto lubi, skorke pomaranczowa. Naprawde pelna dowolnosc i dzieki temu, za kazdym razem mamy inne ciacho 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		 
	
 
Smacznego!
	
		
			
		
		
	
			
			Doskonale wykorzystanie niepotzrebnych bialek. Delikatny i puszysty keks, a zarazem wilgotny i dlugo swiezy.
1 szklanka bialek (okolo 10 sztuk, ja daje roznie od 7 do 10 wlasnie)
1 szklanka cukru
1 kostka masla lub margaryny
1 szklanka maki tortowej
3/4- 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
bakalie: rodzynki, orzechy wloskie i laskowe, czekolada, wisnie, papaja, ananasy - naprawde co kto lubi
Ubic bialka ze szczypta soli na sztywno.
Dodac cukier i ubic na gesta mase.
Wlewac powoli rozpuszczone i chlodne maslo na przemian z maka wymieszana z proszkiem. Najlepiej lopatka lub lyzka, zeby nie zniszczyc piany.
Dodac bakalie. Ja daje dosyc duzo - szklanke, poltorej
 
	 
	Smacznego!
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
 
		 
	 
 
		 
 
		