Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
keks
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="julia" data-source="post: 399011" data-attributes="member: 2227"><p>Ponieważ swięta za pasem, to myślę że taki przepis się przyda</p><p></p><p>KEKS</p><p></p><p>2 szk mąki</p><p>15 dag masła (ja daję margarynę Kasię)</p><p>5 jaj</p><p>1/2 szk cukru zwyklego</p><p>cukier waniliowy</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>30-40 dag bakalii (orzechy, wisnie, morele, rodzynki, skorka pomarańczowa i td co kto lubi)</p><p></p><p>Przygotowac długą i wąską formę.</p><p>Masło utrzeć na pulchną masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać kolejno całe jaja, i po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucierac tak długo az masa będzie puszysta. Dodac pokrojone w paseczki bakalie i wymieszać. (ciasto jest bardzo geste)</p><p>Piec w nagrzanym piekarniku ok godz w temperaturze 190stopni</p><p>Sprawdzac patyczkiem, jesli jeszcze jest ciasto w srodku surowe, a wierzch jest mocno zrumieniony - przykrywamy folią aluminiową lub pergaminem i pieczemy dalej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="julia, post: 399011, member: 2227"] Ponieważ swięta za pasem, to myślę że taki przepis się przyda KEKS 2 szk mąki 15 dag masła (ja daję margarynę Kasię) 5 jaj 1/2 szk cukru zwyklego cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 30-40 dag bakalii (orzechy, wisnie, morele, rodzynki, skorka pomarańczowa i td co kto lubi) Przygotowac długą i wąską formę. Masło utrzeć na pulchną masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać kolejno całe jaja, i po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucierac tak długo az masa będzie puszysta. Dodac pokrojone w paseczki bakalie i wymieszać. (ciasto jest bardzo geste) Piec w nagrzanym piekarniku ok godz w temperaturze 190stopni Sprawdzac patyczkiem, jesli jeszcze jest ciasto w srodku surowe, a wierzch jest mocno zrumieniony - przykrywamy folią aluminiową lub pergaminem i pieczemy dalej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
keks
Top
Bottom