Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Keskul
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="trzkasienka" data-source="post: 592974" data-attributes="member: 750"><p><strong>Keskul- cypryjski deser</strong></p><p></p><p>Przepis z wczorajszego programu &#8222;Das perfekte Dinner&#8221; (27.09.07)</p><p>Prosty w wykonaniu, baaardzo migdałowy i ciut dla mnie za słodki- następnym razem zmniejszę ilość cukru.</p><p>Na 4 pucharki.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>400 ml mleka</p><p>400 ml śmietanki 30%</p><p>150 g mielonych migdałów</p><p>260 g cukru</p><p>1 torebka cukru waniliowego</p><p>1/2 łyżeczki esencji migdałowej</p><p>drobno starta skórka z połowy cytryny</p><p>40 g Reis- oder Maisstärke (skrobia ryżowa lub kukurydziana)</p><p>3 łyki wody lub mleka</p><p></p><p><strong>Deko:</strong></p><p>3 łyżki owocu granatu lub kiwi</p><p>1 łyżka posiekanych niesolonych pistacji</p><p></p><p>Migdały podprażamy przez 30 sekund na patelni.</p><p></p><p>Mleko, śmietankę, podprażane migdały, cukier, cukier waniliowy, esencję migdałową i skórkę cytryny podgrzewamy i odstawiamy na 20 minut. Po upływie tego czasu przecedzamy przez sito i otrzymane mleko migdałowe znów podgrzewamy.</p><p></p><p>Mieszamy skrobię z mlekiem lub wodą, powoli dodajemy do ciepłego mleka migdałowego cały czas mieszając. </p><p></p><p>Odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem dekorujemy granatem lub kiwi i kawałkami pistacji.</p><p></p><p></p><p>Polecam! Proste i smaczne! </p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]18142[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="trzkasienka, post: 592974, member: 750"] [B]Keskul- cypryjski deser[/B] Przepis z wczorajszego programu „Das perfekte Dinner” (27.09.07) Prosty w wykonaniu, baaardzo migdałowy i ciut dla mnie za słodki- następnym razem zmniejszę ilość cukru. Na 4 pucharki. [B]Składniki:[/B] 400 ml mleka 400 ml śmietanki 30% 150 g mielonych migdałów 260 g cukru 1 torebka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki esencji migdałowej drobno starta skórka z połowy cytryny 40 g Reis- oder Maisstärke (skrobia ryżowa lub kukurydziana) 3 łyki wody lub mleka [B]Deko:[/B] 3 łyżki owocu granatu lub kiwi 1 łyżka posiekanych niesolonych pistacji Migdały podprażamy przez 30 sekund na patelni. Mleko, śmietankę, podprażane migdały, cukier, cukier waniliowy, esencję migdałową i skórkę cytryny podgrzewamy i odstawiamy na 20 minut. Po upływie tego czasu przecedzamy przez sito i otrzymane mleko migdałowe znów podgrzewamy. Mieszamy skrobię z mlekiem lub wodą, powoli dodajemy do ciepłego mleka migdałowego cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem dekorujemy granatem lub kiwi i kawałkami pistacji. Polecam! Proste i smaczne! [ATTACH=full]18142[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Keskul
Top
Bottom