Ketchup/keczup

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Przepis podała Bodzia11 tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...&a=27137198

3 kg pomidorów
1 kg cebuli
3/4 szklanki octu 10 %
1 szklanka cukru
10 szt gozdzików
12 szt ziaren ziela angielskiego
12 szt pieprzu
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka papryki ostrej
soli do smaku

Pomidory i cebulę kroimy na ćwiartki i gotujemy bez wody około 1,5 godziny. Pod
koniec gotowania dajemy pieprz, gozdziki i ziele angielskie. Po przestudzeniu
dokładnie miksujemy i przecieramy przez stylonowe sito. Dodajemy ocet, cukier,
sól i obie papryki. Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Moje uwagi:

Ja dodałam mniej octu,dolewałam po 1/4 szklanki do smaku po prostu.I przypraw
tez mniej dałam-kawałek 2cm imbiru,3 goździki,3 ziela,1 liść laurowy,trochę
soli do smaku.I mniej cebuli dałam-tylko kilogram
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy