- Paź 30, 2004
- 27,457
- 7
- 38
Przepis podała Bodzia11 tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...&a=27137198
3 kg pomidorów
1 kg cebuli
3/4 szklanki octu 10 %
1 szklanka cukru
10 szt gozdzików
12 szt ziaren ziela angielskiego
12 szt pieprzu
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka papryki ostrej
soli do smaku
Pomidory i cebulę kroimy na ćwiartki i gotujemy bez wody około 1,5 godziny. Pod
koniec gotowania dajemy pieprz, gozdziki i ziele angielskie. Po przestudzeniu
dokładnie miksujemy i przecieramy przez stylonowe sito. Dodajemy ocet, cukier,
sól i obie papryki. Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Moje uwagi:
Ja dodałam mniej octu,dolewałam po 1/4 szklanki do smaku po prostu.I przypraw
tez mniej dałam-kawałek 2cm imbiru,3 goździki,3 ziela,1 liść laurowy,trochę
soli do smaku.I mniej cebuli dałam-tylko kilogram
3 kg pomidorów
1 kg cebuli
3/4 szklanki octu 10 %
1 szklanka cukru
10 szt gozdzików
12 szt ziaren ziela angielskiego
12 szt pieprzu
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka papryki ostrej
soli do smaku
Pomidory i cebulę kroimy na ćwiartki i gotujemy bez wody około 1,5 godziny. Pod
koniec gotowania dajemy pieprz, gozdziki i ziele angielskie. Po przestudzeniu
dokładnie miksujemy i przecieramy przez stylonowe sito. Dodajemy ocet, cukier,
sól i obie papryki. Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Moje uwagi:
Ja dodałam mniej octu,dolewałam po 1/4 szklanki do smaku po prostu.I przypraw
tez mniej dałam-kawałek 2cm imbiru,3 goździki,3 ziela,1 liść laurowy,trochę
soli do smaku.I mniej cebuli dałam-tylko kilogram
