Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Kibiny (karaimskie pierozki z miesem)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elka" data-source="post: 605402" data-attributes="member: 1293"><p><span style="color: #8B0000"><span style="font-size: 26px"><strong>Kibiny</strong></span></span></p><p>kibiny robia i z takiego ciasta i z drozdzowego (tego przepisu wlasnie nie wiem, ale mnie sie wydaje, ze tam jest zwykle drozdzowe ciasto) </p><p><em>ciasto</em></p><p>200 g pol na pol masla i margaryny</p><p>1 jajko</p><p>200 g kwasnej smietany + sol</p><p>ok. 400 g maki</p><p></p><p><em>farsz</em></p><p>300 g wieprzowiny</p><p>300 g baraniny</p><p>3 - 4 duze cebule</p><p>sol, pieprz</p><p>troche wody lub rosolu</p><p></p><p>Maslo z maka posiekac w drobne grudki, wlac smietane i zamiesic ciasto (dlugo nie miesic). uformowac gruby walek i polozyc ciasto do lodowki. Przygotowac farsz: mieso posiekac (!!!!!) w drobna kosteczke, dodac drobno posiekana cebule, sol, duzo czarnego pieprzu (najlepiej jak bedzie swiezo mielony). Dolac wode lub rosol i dobrze wymieszac.</p><p>Po 2-3 godzinach (albo i calej nocy) wybrac ciasto, odkrajac plastry, walkowac w krazki, nakladac farsz i formowac pierozki</p><p>sznureczkiem do gory. posmarowac rozbeltanym jajkiem</p><p>piec w 175 - 180 C okolo 20 - 25 minut. </p><p>(jak wyglada, mozna zobaczyc <a href="http://images.google.lt/images?hl=lt&q=kibinai&btnG=Ie%C5%A1koti+paveiksl%C4%97li%C5%B3&gbv=2" target="_blank">tu</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elka, post: 605402, member: 1293"] [COLOR=#8B0000][SIZE=12][B]Kibiny[/B][/SIZE][/COLOR][SIZE=12][/SIZE] kibiny robia i z takiego ciasta i z drozdzowego (tego przepisu wlasnie nie wiem, ale mnie sie wydaje, ze tam jest zwykle drozdzowe ciasto) [I]ciasto[/I] 200 g pol na pol masla i margaryny 1 jajko 200 g kwasnej smietany + sol ok. 400 g maki [I]farsz[/I] 300 g wieprzowiny 300 g baraniny 3 - 4 duze cebule sol, pieprz troche wody lub rosolu Maslo z maka posiekac w drobne grudki, wlac smietane i zamiesic ciasto (dlugo nie miesic). uformowac gruby walek i polozyc ciasto do lodowki. Przygotowac farsz: mieso posiekac (!!!!!) w drobna kosteczke, dodac drobno posiekana cebule, sol, duzo czarnego pieprzu (najlepiej jak bedzie swiezo mielony). Dolac wode lub rosol i dobrze wymieszac. Po 2-3 godzinach (albo i calej nocy) wybrac ciasto, odkrajac plastry, walkowac w krazki, nakladac farsz i formowac pierozki sznureczkiem do gory. posmarowac rozbeltanym jajkiem piec w 175 - 180 C okolo 20 - 25 minut. (jak wyglada, mozna zobaczyc [URL="http://images.google.lt/images?hl=lt&q=kibinai&btnG=Ie%C5%A1koti+paveiksl%C4%97li%C5%B3&gbv=2"]tu[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Kibiny (karaimskie pierozki z miesem)
Top
Bottom