Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbasa do słoika*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 812343" data-attributes="member: 9634"><p>Składniki:</p><p>3 kg wieprzowiny, </p><p>2 kg surowego boczku, </p><p>4 - 5 ząbków czosnku, </p><p>sól,</p><p>pieprz, </p><p>szczypta cukru.</p><p></p><p></p><p>Mięso i boczek grubo zmielić przez maszynkę. </p><p>Wymieszać na jednolita masę, dodając rozgnieciony czosnek i przyprawy. </p><p>Wyparzyć słoiki, wygotować nakrętki i wysuszyć. </p><p>Nakładać masę do słoików, pozostawiając około 1 cm wolnej przestrzeni, solidnie zakręcić.</p><p>Ułożyć w dużym garnku, zalać wodą pod samą prawie nakrętkę i pasteryzować przez ok. 2 godz. od momentu zawrzenia na małym ogniu. </p><p>Zdjąć z ognia, wystudzić i jeśli słoiki mają stać dłużej jak rok, powtórnie pasteryzować przez 2 godziny. </p><p></p><p>Smacznego!</p><p>Przepis pochodzi <a href="http://www.potrawyregionalne.pl" target="_blank">stąd</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 812343, member: 9634"] Składniki: 3 kg wieprzowiny, 2 kg surowego boczku, 4 - 5 ząbków czosnku, sól, pieprz, szczypta cukru. Mięso i boczek grubo zmielić przez maszynkę. Wymieszać na jednolita masę, dodając rozgnieciony czosnek i przyprawy. Wyparzyć słoiki, wygotować nakrętki i wysuszyć. Nakładać masę do słoików, pozostawiając około 1 cm wolnej przestrzeni, solidnie zakręcić. Ułożyć w dużym garnku, zalać wodą pod samą prawie nakrętkę i pasteryzować przez ok. 2 godz. od momentu zawrzenia na małym ogniu. Zdjąć z ognia, wystudzić i jeśli słoiki mają stać dłużej jak rok, powtórnie pasteryzować przez 2 godziny. Smacznego! Przepis pochodzi [URL="http://www.potrawyregionalne.pl"]stąd[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbasa do słoika*
Top
Bottom