Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbasa suszona
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 56908" data-attributes="member: 90"><p>Przepis z książki: "Przetwory w gospodarstwie domowym" K.paszkowska</p><p></p><p>1,5 kg mięsa wieprzowegoz łopatki</p><p>0,5 kg wołowiny chudej</p><p>0,5 kg słoniny</p><p>sól, pieprz, czosnek</p><p>2g saletry</p><p>ziele angielskie</p><p>jelito cienkie</p><p></p><p>Wieprzowinę chudą oraz wołowinę pokroić w bardzo drobną kostkę. Słoninę posiekać tasakiem na stolnicy. Dodać przyprawy, (ma być dość ostre) dokładnie wyrobić. Napełnić ciasno jelita, powiązać w krążki i obsuszyć w przewiewnym zacienionym miejscu przez ok. 6 tygodni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 56908, member: 90"] Przepis z książki: "Przetwory w gospodarstwie domowym" K.paszkowska 1,5 kg mięsa wieprzowegoz łopatki 0,5 kg wołowiny chudej 0,5 kg słoniny sól, pieprz, czosnek 2g saletry ziele angielskie jelito cienkie Wieprzowinę chudą oraz wołowinę pokroić w bardzo drobną kostkę. Słoninę posiekać tasakiem na stolnicy. Dodać przyprawy, (ma być dość ostre) dokładnie wyrobić. Napełnić ciasno jelita, powiązać w krążki i obsuszyć w przewiewnym zacienionym miejscu przez ok. 6 tygodni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbasa suszona
Top
Bottom