Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbasa wieprzowa biała*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 954489" data-attributes="member: 67"><p>Jelita są bialutkie, ładnie oczyszczone, przesypane obficie solą i pakowane w niewielki pakiecik z grubej folii. </p><p>Należy wyjąć tyle odcinków, ile trzeba (pi razy oko na 1 kg mięsa 1,5 mb ), opłukać z soli i przelewać kilkakrotnie bieżącą zimną wodą sprawdzając przy okazji szczelność. </p><p>Resztę przełożyłam do słoika posypując jeszcze solą i do lodówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 954489, member: 67"] Jelita są bialutkie, ładnie oczyszczone, przesypane obficie solą i pakowane w niewielki pakiecik z grubej folii. Należy wyjąć tyle odcinków, ile trzeba (pi razy oko na 1 kg mięsa 1,5 mb ), opłukać z soli i przelewać kilkakrotnie bieżącą zimną wodą sprawdzając przy okazji szczelność. Resztę przełożyłam do słoika posypując jeszcze solą i do lodówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbasa wieprzowa biała*
Top
Bottom