Kiełbasa z mięsa króliczego

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Przepis z książki " Przetwory w gospodarstwie domowym" K. Paszkowska

1 kg mięsa z królika
15 dag słoniny
1 g saletry
łyżeczka soli
szczypta cukru
pieprz do smaku
łyżeczka mąki ziemn.
jelito cienkie
Mięso drobno pokroić, wymieszać z solą i saletrą i zostawic na 24 godz. Następnie wraz ze słoniną przepucić przez maszynkę, dodać resztę składnkików oraz ok. 1,5 szkl. przegotowanej letniej wody, dokładnie wyrobić, napełnić osłonki.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy