Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbasa z mięsa króliczego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 56906" data-attributes="member: 90"><p>Przepis z książki " Przetwory w gospodarstwie domowym" K. Paszkowska</p><p></p><p>1 kg mięsa z królika</p><p>15 dag słoniny</p><p>1 g saletry</p><p>łyżeczka soli</p><p>szczypta cukru</p><p>pieprz do smaku</p><p>łyżeczka mąki ziemn.</p><p>jelito cienkie</p><p>Mięso drobno pokroić, wymieszać z solą i saletrą i zostawic na 24 godz. Następnie wraz ze słoniną przepucić przez maszynkę, dodać resztę składnkików oraz ok. 1,5 szkl. przegotowanej letniej wody, dokładnie wyrobić, napełnić osłonki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 56906, member: 90"] Przepis z książki " Przetwory w gospodarstwie domowym" K. Paszkowska 1 kg mięsa z królika 15 dag słoniny 1 g saletry łyżeczka soli szczypta cukru pieprz do smaku łyżeczka mąki ziemn. jelito cienkie Mięso drobno pokroić, wymieszać z solą i saletrą i zostawic na 24 godz. Następnie wraz ze słoniną przepucić przez maszynkę, dodać resztę składnkików oraz ok. 1,5 szkl. przegotowanej letniej wody, dokładnie wyrobić, napełnić osłonki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbasa z mięsa króliczego
Top
Bottom