Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbaski śniadaniowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1495918" data-attributes="member: 2721"><p><em>Ciekawy pomysł na pożywne, smaczne śniadanie: kotleciki o smaku domowej białej kiełbasy. Są one <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Breakfast_sausage" target="_blank">bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych</a>, podaje się je zarówno w domach, jak i w restauracjach serwujących śniadania. Zazwyczaj przygotowuje się je z mięsa wieprzowego, można jednak użyć mieszanki wołowo-wieprzowej lub mięsa drobiowego. Można je podać wraz z jajkami (jajecznicą lub sadzonymi) oraz ulubiona sałatką lub keczupem czy innym ulubionym sosem.</em></p><p><em></em></p><p><em>[ATTACH=full]87098[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p><em></em><em>dla 2 osób</em></p><p></p><p></p><p>1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego</p><p><strong><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=38440&pid=1495557&st=0&#entry1495557" target="_blank">2 -2,5 łyżeczki mieszanki przypraw do domowej białej kiełbasy</a></strong></p><p>ew. sól do smaku</p><p></p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą. Ewentualnie doprawić sola do smaku - uważać jednak, by nie przesolić, bo mięso po usmażeniu będzie w smaku bardziej słone, niż na surowo. Odstawić do lodówki na 1-12 godzin (najlepiej wieczorem przygotować sobie mięso na rano. Można chłodzić już uformowane mięso.). Z mięsa formować dowolne kształty, np. a la hamburgery, kuleczki, walce. Kiełbaski smażymy na niewielkiej ilości oleju ze wszystkich stron na złoto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1495918, member: 2721"] [I]Ciekawy pomysł na pożywne, smaczne śniadanie: kotleciki o smaku domowej białej kiełbasy. Są one [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Breakfast_sausage"]bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych[/URL], podaje się je zarówno w domach, jak i w restauracjach serwujących śniadania. Zazwyczaj przygotowuje się je z mięsa wieprzowego, można jednak użyć mieszanki wołowo-wieprzowej lub mięsa drobiowego. Można je podać wraz z jajkami (jajecznicą lub sadzonymi) oraz ulubiona sałatką lub keczupem czy innym ulubionym sosem. [ATTACH=full]87098[/ATTACH] [/I][I]dla 2 osób[/I] 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego [B][URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=38440&pid=1495557&st=0&#entry1495557"]2 -2,5 łyżeczki mieszanki przypraw do domowej białej kiełbasy[/URL][/B] ew. sól do smaku olej do smażenia Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą. Ewentualnie doprawić sola do smaku - uważać jednak, by nie przesolić, bo mięso po usmażeniu będzie w smaku bardziej słone, niż na surowo. Odstawić do lodówki na 1-12 godzin (najlepiej wieczorem przygotować sobie mięso na rano. Można chłodzić już uformowane mięso.). Z mięsa formować dowolne kształty, np. a la hamburgery, kuleczki, walce. Kiełbaski smażymy na niewielkiej ilości oleju ze wszystkich stron na złoto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kiełbaski śniadaniowe
Top
Bottom