Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kiełbaski w sosie pomidorowym po szwedzku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 941088" data-attributes="member: 2721"><p><a href="http://www.gretchencooks.com/recipes/749_Sausage_Stroganoff_Korv_Stroganoff" target="_blank">Przepis</a> na smaczne i szybkie danie, idealne, kiedy nie mamy czasu na coś bardziej pracochłonnego. </p><p></p><p>[ATTACH=full]49171[/ATTACH]</p><p></p><p>kiełbasa ( lub ew. 4-6 parówek)</p><p>1 duża cebula</p><p>1 łyżeczka słodkiej papryki</p><p>2 łyżeczki koncentratu pomidorowego</p><p>2 łyżki keczupu</p><p>1 łyżeczka musztardy</p><p>2 łyżki gęstej śmietany</p><p>1 łyżka mąki pszennej</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p></p><p>Kiełbasę pokroić w podłużne paski ( w słupki ). Podsmażyć w rondlu wraz z cebulą pokrojoną w piórka i słodką papryką, aż będą lekko złote. Zalać szklanką wrzącej wody. Dodać koncentrat, keczup i musztardę, chwilę dusić. W 2 łyżkach śmietany rozmieszać łyżkę mąki, zagęścić sos. Chwilę gotować.</p><p>Świetnie pasuje do tego świeże pieczywo, choć Szwedzi podają przeważnie z <a href="http://www.tasteline.com/Recept/korv_stroganoff_2" target="_blank">ryżem lub makaronem.</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 941088, member: 2721"] [URL="http://www.gretchencooks.com/recipes/749_Sausage_Stroganoff_Korv_Stroganoff"]Przepis[/URL] na smaczne i szybkie danie, idealne, kiedy nie mamy czasu na coś bardziej pracochłonnego. [ATTACH=full]49171[/ATTACH] kiełbasa ( lub ew. 4-6 parówek) 1 duża cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki keczupu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku Kiełbasę pokroić w podłużne paski ( w słupki ). Podsmażyć w rondlu wraz z cebulą pokrojoną w piórka i słodką papryką, aż będą lekko złote. Zalać szklanką wrzącej wody. Dodać koncentrat, keczup i musztardę, chwilę dusić. W 2 łyżkach śmietany rozmieszać łyżkę mąki, zagęścić sos. Chwilę gotować. Świetnie pasuje do tego świeże pieczywo, choć Szwedzi podają przeważnie z [URL="http://www.tasteline.com/Recept/korv_stroganoff_2"]ryżem lub makaronem.[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kiełbaski w sosie pomidorowym po szwedzku*
Top
Bottom