Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Kir + Kir Royal *
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marga" data-source="post: 32535" data-attributes="member: 45"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: red"><strong>Kir</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Bardzo popularny we Francji aperitif (koktajl). Kreacja kanonika, burmistrza z Dijon o nazwisku Kir. Częstował tym drinkiem gości na ratuszu. W roku 1951 koktajl otrzymał nazwę &#8222;kir&#8221; za pozwoleniem kreatora tegoż trunku.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Składniki:</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1 cl cassis (creme de cassis de Dijon)</span></p><p><span style="font-size: 26px">10 cl dobrze schłodzonego białego, wytrawnego burgunda lub innego białego, wytrawnego wina</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Do dużej lampki (najlepiej do picia burgunda) wlać cassis i zalać go białym winem. </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Aperitif (koktajl) nadający się również do wznoszenia toastów. Jest to bardziej wykwintna wersja kiru.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Składniki:</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 cl cassis (creme de cassis de Dijon),</span></p><p><span style="font-size: 26px">10 cl szampana</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Do szampanki typu tulipan wlać cassis i zalać go szampanem.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Na zdrowie</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Marga</span>[/size]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marga, post: 32535, member: 45"] [SIZE=10][COLOR=red][B]Kir[/B][/COLOR] Bardzo popularny we Francji aperitif (koktajl). Kreacja kanonika, burmistrza z Dijon o nazwisku Kir. Częstował tym drinkiem gości na ratuszu. W roku 1951 koktajl otrzymał nazwę „kir” za pozwoleniem kreatora tegoż trunku. Składniki: 1 cl cassis (creme de cassis de Dijon) 10 cl dobrze schłodzonego białego, wytrawnego burgunda lub innego białego, wytrawnego wina Do dużej lampki (najlepiej do picia burgunda) wlać cassis i zalać go białym winem. Aperitif (koktajl) nadający się również do wznoszenia toastów. Jest to bardziej wykwintna wersja kiru. Składniki: 1 cl cassis (creme de cassis de Dijon), 10 cl szampana Do szampanki typu tulipan wlać cassis i zalać go szampanem. Na zdrowie Marga[/SIZE][/size] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Kir + Kir Royal *
Top
Bottom