Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Kisiel śmietankowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 976353" data-attributes="member: 2721"><p>Przepis z książki &quot;365 obiadów&quot; Lucyny Ćwierczakiewiczowej.</p><p></p><p>[ATTACH=full]52530[/ATTACH]</p><p> </p><p>600 ml słodkiej śmietanki ( ja dałam UTH 12 %)</p><p>4 łyżki cukru</p><p>cukier waniliowy</p><p>5 łyżeczek mąki ziemniaczanej</p><p></p><p>syrop lub konfitura</p><p></p><p>300 ml śmietanki zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałych 300 ml wymieszać dokładnie mąkę.</p><p>Do gotującej się śmietanki wlać śmietanę z mąką. Gotować mieszając, aż masa zgęstnieje i zacznie charakterystycznie bulgotać. </p><p>Podać z syropem lub konfiturą. Ja użyłam konfitury różanej.</p><p></p><p></p><p></p><p>Taki kisiel zrobiłam wczoraj. Dziś spróbowałam eksperymentalnie z mlekiem skondensowanym niesłodzonym( 7,5%) wymieszanym pół na pół ze zwykłym mlekiem. Też wyszło pyszne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 976353, member: 2721"] Przepis z książki "365 obiadów" Lucyny Ćwierczakiewiczowej. [ATTACH=full]52530[/ATTACH] 600 ml słodkiej śmietanki ( ja dałam UTH 12 %) 4 łyżki cukru cukier waniliowy 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej syrop lub konfitura 300 ml śmietanki zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałych 300 ml wymieszać dokładnie mąkę. Do gotującej się śmietanki wlać śmietanę z mąką. Gotować mieszając, aż masa zgęstnieje i zacznie charakterystycznie bulgotać. Podać z syropem lub konfiturą. Ja użyłam konfitury różanej. Taki kisiel zrobiłam wczoraj. Dziś spróbowałam eksperymentalnie z mlekiem skondensowanym niesłodzonym( 7,5%) wymieszanym pół na pół ze zwykłym mlekiem. Też wyszło pyszne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Kisiel śmietankowy
Top
Bottom