Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kiszenie barszczu*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="carbonicum" data-source="post: 22961" data-attributes="member: 3"><p>Zblizaja sie swieta i u niektorych Wigilia bez czerwonego barszczu sie nie obejdzie</p><p>podaje przepis na ukiszenie wlasnego barszczu:</p><p></p><p>1 kg burakow</p><p>zabki czosnku np.5</p><p>kromka chleba na zakwasie</p><p></p><p>buraki obieramy kroimy na cienkie plastry lub kawalki ukladamy w duzym sloju dodajemy czosnek nieobrany, zalewamy letnia przegotowana woda</p><p>a na wierzch kladziemy kromke chleba</p><p>przykrywamy czysta scierka i zawiazujemy dookola</p><p>odstawiamy sloj w ciemnym miejscu i czekamy ok.7 dni az zrobi sie pyszny zakwas, ktory potem zlewamy do innego naczynia</p><p>mozna przechowywac w lodowce(moj stoi jeszcze od zeszlorocznych swiat)</p><p></p><p>ja zrobilam modifikacje bo dodalam tez jedna marchew, pietruszke i seler</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="carbonicum, post: 22961, member: 3"] Zblizaja sie swieta i u niektorych Wigilia bez czerwonego barszczu sie nie obejdzie podaje przepis na ukiszenie wlasnego barszczu: 1 kg burakow zabki czosnku np.5 kromka chleba na zakwasie buraki obieramy kroimy na cienkie plastry lub kawalki ukladamy w duzym sloju dodajemy czosnek nieobrany, zalewamy letnia przegotowana woda a na wierzch kladziemy kromke chleba przykrywamy czysta scierka i zawiazujemy dookola odstawiamy sloj w ciemnym miejscu i czekamy ok.7 dni az zrobi sie pyszny zakwas, ktory potem zlewamy do innego naczynia mozna przechowywac w lodowce(moj stoi jeszcze od zeszlorocznych swiat) ja zrobilam modifikacje bo dodalam tez jedna marchew, pietruszke i seler [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kiszenie barszczu*
Top
Bottom