Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kiszenie barszczu*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="carbonicum" data-source="post: 36873" data-attributes="member: 3"><p>ja robie tak:</p><p></p><p>do gara wkladam wloszczyzne i kawalek boczku(dla tych co ma byc postny bez boczku wtedy wiecej wloszczyzny) dodaje ziele ang.i lisc laurowy i grzyba suszonego</p><p>gotuje, po jakims czasie wrzucam dwa pokrojone na cwiratki buraki i gotuje dalej</p><p>jak juz powstanie pachnaca esencja wyciagam boczek i wloszczyzne, buraki zostawiam</p><p>wlewam kwas buraczany probujac kwasowosc barszczu, po wlaniu nie mozna zagotowac bo sciemnieje,dodac zabek lub dwa czosnku przecisniety przez praske</p><p></p><p>na patelni smaze szkliscie cebulke na masle drobno pokrojona</p><p>jednego lub jak kto lubi wiecej burakow z barszczu scieram do zupy na tarce o grubych otworach, dodaje cebulke i dosmaczam sola i pieprzem</p><p></p><p>hmmm, pychota no i do tego uszka</p><p></p><p>cala sie juz slinie..........</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="carbonicum, post: 36873, member: 3"] ja robie tak: do gara wkladam wloszczyzne i kawalek boczku(dla tych co ma byc postny bez boczku wtedy wiecej wloszczyzny) dodaje ziele ang.i lisc laurowy i grzyba suszonego gotuje, po jakims czasie wrzucam dwa pokrojone na cwiratki buraki i gotuje dalej jak juz powstanie pachnaca esencja wyciagam boczek i wloszczyzne, buraki zostawiam wlewam kwas buraczany probujac kwasowosc barszczu, po wlaniu nie mozna zagotowac bo sciemnieje,dodac zabek lub dwa czosnku przecisniety przez praske na patelni smaze szkliscie cebulke na masle drobno pokrojona jednego lub jak kto lubi wiecej burakow z barszczu scieram do zupy na tarce o grubych otworach, dodaje cebulke i dosmaczam sola i pieprzem hmmm, pychota no i do tego uszka cala sie juz slinie.......... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kiszenie barszczu*
Top
Bottom