Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kiszona kapusta na szybko
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 1639598" data-attributes="member: 59"><p>Tak, ja wlasnie zawsze daje mniej soli ze wzgledu na sok. I mysle tez, ze ona moze szybciej fermentowac, bo przeciez sol konserwuje. Jak zostawisz na dluzej to wydaje mi sie, ze bardziej kwasna jest jak juz ukisnie. W wodzie od ziemniakow tez przeciez jest sol. </p><p>Zwykle musze kapuste przemieszac w czasie kiszenia, bo na wierzchu podsycha i mogloby cos na niej urosnac, ale te dogladam i chyba nie trzeba sie bedzie do niej dotykac. </p><p>Na wielka kapuste, nie wiem ile wazyla, bo na sztuke kupowalam, dalam 2 lyzki soli - 8ml. Wyjatkowo skape lyzki. </p><p></p><p>Wene jakas mam. Zrobilam dzis taki barszcz... bowinke z ostatnich buraczkow, ze nie moglam odejsc od gara i nawet malzonek sobie dolozyl choc zarzekal sie, ze ziemniaka nie dotknie. Trzeba bedzie wysiac co-nie-co na wiosne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 1639598, member: 59"] Tak, ja wlasnie zawsze daje mniej soli ze wzgledu na sok. I mysle tez, ze ona moze szybciej fermentowac, bo przeciez sol konserwuje. Jak zostawisz na dluzej to wydaje mi sie, ze bardziej kwasna jest jak juz ukisnie. W wodzie od ziemniakow tez przeciez jest sol. Zwykle musze kapuste przemieszac w czasie kiszenia, bo na wierzchu podsycha i mogloby cos na niej urosnac, ale te dogladam i chyba nie trzeba sie bedzie do niej dotykac. Na wielka kapuste, nie wiem ile wazyla, bo na sztuke kupowalam, dalam 2 lyzki soli - 8ml. Wyjatkowo skape lyzki. Wene jakas mam. Zrobilam dzis taki barszcz... bowinke z ostatnich buraczkow, ze nie moglam odejsc od gara i nawet malzonek sobie dolozyl choc zarzekal sie, ze ziemniaka nie dotknie. Trzeba bedzie wysiac co-nie-co na wiosne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kiszona kapusta na szybko
Top
Bottom