Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kiszona kapusta z pigwami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 906763" data-attributes="member: 10341"><p>Jeśli uda Wam się zdobyć dwie dorodne pigwy, możecie przyrządzić wyjątkowo smaczną wersję duszonej, kiszonej kapusty. Przepis z miesięcznika Ty i Ja.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>2 spore pigwy</p><p>szklanka białego wina (brałam półwytrawne, ale może być nawet wino domowej roboty)</p><p>2 łyżki miodu</p><p>1/2 kg kiszonej kapusty</p><p>4 łyżki smalcu (najlepszy gęsi)</p><p>mały listek laurowy</p><p>szczypta pieprzu</p><p>3 gożdziki</p><p></p><p>Pigwy obieramy cienko i kroimy w plasterki, które gotujemy na małym ogniu przez 15 minut w białym winie z dodatkiem miodu. Po tym czasie dodajemy do pigw kapustę, lekko odciśniętą z soku, smalec, listek laurowy i gożdziki. Po 30- 40 minutach kapusta powinna być gotowa. Podajemy ją do pieczeni, mięs smażonych, a doskonale pasuje też do pieczonej gęsi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 906763, member: 10341"] Jeśli uda Wam się zdobyć dwie dorodne pigwy, możecie przyrządzić wyjątkowo smaczną wersję duszonej, kiszonej kapusty. Przepis z miesięcznika Ty i Ja. [B]Składniki [/B]2 spore pigwy szklanka białego wina (brałam półwytrawne, ale może być nawet wino domowej roboty) 2 łyżki miodu 1/2 kg kiszonej kapusty 4 łyżki smalcu (najlepszy gęsi) mały listek laurowy szczypta pieprzu 3 gożdziki Pigwy obieramy cienko i kroimy w plasterki, które gotujemy na małym ogniu przez 15 minut w białym winie z dodatkiem miodu. Po tym czasie dodajemy do pigw kapustę, lekko odciśniętą z soku, smalec, listek laurowy i gożdziki. Po 30- 40 minutach kapusta powinna być gotowa. Podajemy ją do pieczeni, mięs smażonych, a doskonale pasuje też do pieczonej gęsi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kiszona kapusta z pigwami
Top
Bottom