Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kiszona kapusta z pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1067865" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszny i szybki obiad ( lub dodatek do obiadu ) , z gatunku tych ciepłych, swojskich i domowych a przy tym niedrogich i łatwych w wykonaniu. Kapusta syci i rozgrzewa, ale nie jest wcale ciężka. Dodatek pomidorów jest jak dla mnie przepyszny. </p><p></p><p>[ATTACH=full]59728[/ATTACH]</p><p></p><p>40 dag kiszonej kapusty ( odciśniętej z soku)</p><p>1 duża cebula</p><p>1 pomidor</p><p>1 listek laurowy</p><p>3 ziarna ziela angielskiego</p><p>2 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>2 łyżki dobrego keczupu</p><p>1 łyżeczka pierzu ziołowego</p><p>1 łyżeczka kminku</p><p>1/2 łyżeczki słodkiej papryki</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p></p><p>1 łyżka masła</p><p>1 łyżka mąki pszennej</p><p></p><p></p><p>Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Zrumienić w dużym garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodać listek laurowy, pieprz, kminek i ziele angielskie. Kapustę pokroić drobno, dodać do cebuli, chwilę razem smażyć, aż kapusta zrobi się szklista. Zalać wodą tak, by przykryła kapustę, dodać obranego i pokrojonego w kostkę pomidora, paprykę, koncentrat i keczup, i dusić do miękkości ok. 20 min. ( Jeśli woda za szybko wyparuje, w razie potrzeby trochę dolać, lecz nie może być jej za dużo - kapusta ma być gęsta, a nie zamienić się w zupę). Gdy woda odparuje a kapusta będzie miękka, usunąć listek i ziele.</p><p></p><p>Z łyżki masła i łyżki maki pszennej zrobić rumianą zasmażkę i zagęścić kapustę. Doprawić solą i pieprzem.</p><p>Podawać samą lub do obiadu, z ziemniakami lub pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1067865, member: 2721"] Pyszny i szybki obiad ( lub dodatek do obiadu ) , z gatunku tych ciepłych, swojskich i domowych a przy tym niedrogich i łatwych w wykonaniu. Kapusta syci i rozgrzewa, ale nie jest wcale ciężka. Dodatek pomidorów jest jak dla mnie przepyszny. [ATTACH=full]59728[/ATTACH] 40 dag kiszonej kapusty ( odciśniętej z soku) 1 duża cebula 1 pomidor 1 listek laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki dobrego keczupu 1 łyżeczka pierzu ziołowego 1 łyżeczka kminku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Zrumienić w dużym garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodać listek laurowy, pieprz, kminek i ziele angielskie. Kapustę pokroić drobno, dodać do cebuli, chwilę razem smażyć, aż kapusta zrobi się szklista. Zalać wodą tak, by przykryła kapustę, dodać obranego i pokrojonego w kostkę pomidora, paprykę, koncentrat i keczup, i dusić do miękkości ok. 20 min. ( Jeśli woda za szybko wyparuje, w razie potrzeby trochę dolać, lecz nie może być jej za dużo - kapusta ma być gęsta, a nie zamienić się w zupę). Gdy woda odparuje a kapusta będzie miękka, usunąć listek i ziele. Z łyżki masła i łyżki maki pszennej zrobić rumianą zasmażkę i zagęścić kapustę. Doprawić solą i pieprzem. Podawać samą lub do obiadu, z ziemniakami lub pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kiszona kapusta z pomidorami
Top
Bottom