Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kiszone ogórki na zupę
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 327219" data-attributes="member: 67"><p>To ja też dorzucę swój pomysł. </p><p>To jest sposób na nadmiar ukiszonych ogórków, kiedy już są kwaśne i nie tak chętnie zjadane, jak małosolne: przekrawam wzdłuż ogórki na pół, ścieram na tarce buraczanej, aż zostanie mi w ręce sama skórka, którą odrzucam. Wkładam do słoików, zalewam płynem, który puściły ogórki. Jak go będzie za mało, dodaję troszkę wody, w której kisiły się ogórasy. Zakręcam, pasteryzuję 15 minut od momentu zawrzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 327219, member: 67"] To ja też dorzucę swój pomysł. To jest sposób na nadmiar ukiszonych ogórków, kiedy już są kwaśne i nie tak chętnie zjadane, jak małosolne: przekrawam wzdłuż ogórki na pół, ścieram na tarce buraczanej, aż zostanie mi w ręce sama skórka, którą odrzucam. Wkładam do słoików, zalewam płynem, który puściły ogórki. Jak go będzie za mało, dodaję troszkę wody, w której kisiły się ogórasy. Zakręcam, pasteryzuję 15 minut od momentu zawrzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kiszone ogórki na zupę
Top
Bottom