Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Klasyczna pasta z makreli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1078099" data-attributes="member: 2721"><p>Klasyczna, ponieważ taką robiła moja Mama, odkąd pamiętam. Jest to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Kiedyś, kiedy w sklepach nie były dostepne egzotyczne przyprawy ani wymyślne dodatki, także potrafiono robić przepyszne potrawy, ponieważ siła smaku tkwi najczęściej w prostocie.</p><p></p><p>[ATTACH=full]60214[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>1 makrela wędzona</p><p>1 średnia cebula</p><p>1 łyżka majonezu ( lub 2, jełśi makrela jest wyjątkowo duża)</p><p>ew. sól i czarny pieprz</p><p></p><p>Makrelę dokładnie odzielić od ości. Cebulę obrać i drobno posiekać - powinno być jej dużo.</p><p>Rybę wymieszać z cebulą i majonezem. Ew. doprawić do smaku solą i pieprzem. </p><p>Podawać ze świeżym pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1078099, member: 2721"] Klasyczna, ponieważ taką robiła moja Mama, odkąd pamiętam. Jest to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Kiedyś, kiedy w sklepach nie były dostepne egzotyczne przyprawy ani wymyślne dodatki, także potrafiono robić przepyszne potrawy, ponieważ siła smaku tkwi najczęściej w prostocie. [ATTACH=full]60214[/ATTACH] 1 makrela wędzona 1 średnia cebula 1 łyżka majonezu ( lub 2, jełśi makrela jest wyjątkowo duża) ew. sól i czarny pieprz Makrelę dokładnie odzielić od ości. Cebulę obrać i drobno posiekać - powinno być jej dużo. Rybę wymieszać z cebulą i majonezem. Ew. doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Klasyczna pasta z makreli
Top
Bottom