Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
klasyczna zupa pomidorowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 910698" data-attributes="member: 9634"><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">korpus kurczaka</li> <li data-xf-list-type="ul">włoszczyzna</li> <li data-xf-list-type="ul">2 gałązki selera naciowego</li> <li data-xf-list-type="ul">liść laurowy</li> <li data-xf-list-type="ul">5 ziaren pieprzu i 4 ziela angielskiego</li> <li data-xf-list-type="ul">karton przecieru pomidorowego</li> <li data-xf-list-type="ul">sól, pieprz i cukier</li> </ul><p>Do dużego garnka ( u mnie 4 l) wlej wodę, zagotuj, włóż korpus kurczaka (ja daję w całości) i rozdrobnioną włoszczyznę i przyprawy. Gotuj ok. 30-40 minut, dodaj przecier i dopraw.</p><p></p><p>Podawaj z osobno ugotowanym makaronem,albo <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29784" target="_blank">kluseczkami kładzionymi</a> a na talerzu udekoruj kleksem śmietany.</p><p></p><p>Pewnie nie zjecie od razu całego garnka, więc pozostałą zupę przelej jeszcze wrzącą do słoików i odstaw na zakrętce.</p><p>Po ostudzeniu włóż do lodówki. Możesz ją odgrzewać kiedy chcesz przez najbliższe pół roku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 910698, member: 9634"] [LIST][*]korpus kurczaka [*]włoszczyzna [*]2 gałązki selera naciowego [*]liść laurowy [*]5 ziaren pieprzu i 4 ziela angielskiego [*]karton przecieru pomidorowego [*]sól, pieprz i cukier [/LIST] Do dużego garnka ( u mnie 4 l) wlej wodę, zagotuj, włóż korpus kurczaka (ja daję w całości) i rozdrobnioną włoszczyznę i przyprawy. Gotuj ok. 30-40 minut, dodaj przecier i dopraw. Podawaj z osobno ugotowanym makaronem,albo [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29784"]kluseczkami kładzionymi[/URL] a na talerzu udekoruj kleksem śmietany. Pewnie nie zjecie od razu całego garnka, więc pozostałą zupę przelej jeszcze wrzącą do słoików i odstaw na zakrętce. Po ostudzeniu włóż do lodówki. Możesz ją odgrzewać kiedy chcesz przez najbliższe pół roku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
klasyczna zupa pomidorowa
Top
Bottom