Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klasyczny befsztyk szwedzki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1109669" data-attributes="member: 2721"><p>Bardzo, <strong>bardzo </strong>smaczne zestawienie. Przepis z ksiązki &quot;Kuchnia skandynawska&quot; Teresy Cichowicz-Porada.</p><p></p><p>[ATTACH=full]62450[/ATTACH]</p><p></p><p><u>befsztyki:</u></p><p><u></u>25 dag mielonej wołowiny (na 3 befsztyki)</p><p>1 łyżka musztardy</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p></p><p><u>dodatkowo:</u></p><p><u></u>2 duże cebule ( lub 3 mniejsze)</p><p>3 jajka wilkości &quot;S&quot;</p><p></p><p></p><p>Mięso wyrobić z musztardą i przyprawami. Udstawić na chwilę.</p><p></p><p>W tym czasie obrać cebule, przekroić je na pół i pokroić na plastry.</p><p></p><p>Z mięsa uformowac zgrabne befsztyki, usmażyć ( tak, bez panierki) na patelni grillowej lub na zwykłej patelni teflonowej na niewielkiej ilości oleju.</p><p></p><p>Kiedy befsztyki się smażą, na niewielkiej ilości oleju zrumienić cebulę, oprószona sola i pierzem, by była pikantna. Ja dodałam także trochę majeranku.</p><p></p><p>Zrobić jajka sadzone.</p><p></p><p>Na talerzu układać najpierw porcję cebuli, potem befsztyk, a na wierzchu jajko.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1109669, member: 2721"] Bardzo, [B]bardzo [/B]smaczne zestawienie. Przepis z ksiązki "Kuchnia skandynawska" Teresy Cichowicz-Porada. [ATTACH=full]62450[/ATTACH] [U]befsztyki: [/U]25 dag mielonej wołowiny (na 3 befsztyki) 1 łyżka musztardy sól i pieprz do smaku [U]dodatkowo: [/U]2 duże cebule ( lub 3 mniejsze) 3 jajka wilkości "S" Mięso wyrobić z musztardą i przyprawami. Udstawić na chwilę. W tym czasie obrać cebule, przekroić je na pół i pokroić na plastry. Z mięsa uformowac zgrabne befsztyki, usmażyć ( tak, bez panierki) na patelni grillowej lub na zwykłej patelni teflonowej na niewielkiej ilości oleju. Kiedy befsztyki się smażą, na niewielkiej ilości oleju zrumienić cebulę, oprószona sola i pierzem, by była pikantna. Ja dodałam także trochę majeranku. Zrobić jajka sadzone. Na talerzu układać najpierw porcję cebuli, potem befsztyk, a na wierzchu jajko. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klasyczny befsztyk szwedzki*
Top
Bottom