Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Klasztorna kasza mieszana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kasia0407" data-source="post: 1505934" data-attributes="member: 26947"><p>zrobiłam z 1/2 porcji, bo D. kaszy nie lubi, a nie chciałam jej jeść przez tydzień</p><p>dałam 3 łyżki oleju, garść mrożonej włoszczyzny w słupkach, 4 pieczarki pokrojone w plasterki i 4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku</p><p>z kasz: kaszę gryczanną, mannę, &quot;pęczak&quot;, jęczmienną &quot;wiejską&quot; i odrobinę ryżu (następnym razem ryżu nie dam, bo pojedyncze ziarenka były twardawe)</p><p>zalałam wodą z łyżką wegety (następnym razem dam jeszcze szczyptę soli, bo odrobinę brakuje)</p><p>piekłam niecałe 30 minut w 200 stopniach, 20 minut bez przykrycia, potem 10 z przykryciem, po wyciągnięciu z piekarnika czekała przykryta koło 10 minut</p><p>wyszło mi wypełnione do 3/4 małe okrągłe naczynie żaroodporne - dla mnie na 3 razy i smak dla mnie ma taki, że mogę jeść ją bez dodatków (np. śmietany, dzisiaj była dodatkiem do mielonego i sałaty ze śmietaną) i będzie kolejną propozycją na ciepłe śniadania do pracy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kasia0407, post: 1505934, member: 26947"] zrobiłam z 1/2 porcji, bo D. kaszy nie lubi, a nie chciałam jej jeść przez tydzień dałam 3 łyżki oleju, garść mrożonej włoszczyzny w słupkach, 4 pieczarki pokrojone w plasterki i 4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku z kasz: kaszę gryczanną, mannę, "pęczak", jęczmienną "wiejską" i odrobinę ryżu (następnym razem ryżu nie dam, bo pojedyncze ziarenka były twardawe) zalałam wodą z łyżką wegety (następnym razem dam jeszcze szczyptę soli, bo odrobinę brakuje) piekłam niecałe 30 minut w 200 stopniach, 20 minut bez przykrycia, potem 10 z przykryciem, po wyciągnięciu z piekarnika czekała przykryta koło 10 minut wyszło mi wypełnione do 3/4 małe okrągłe naczynie żaroodporne - dla mnie na 3 razy i smak dla mnie ma taki, że mogę jeść ją bez dodatków (np. śmietany, dzisiaj była dodatkiem do mielonego i sałaty ze śmietaną) i będzie kolejną propozycją na ciepłe śniadania do pracy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Klasztorna kasza mieszana
Top
Bottom