Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klops zero waste
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1686753" data-attributes="member: 692"><p>Klops zero waste</p><p></p><p>Składniki</p><p>Mięso mielone surowe 500g ( np. z indyka, ale możę być kurczak czy wieprzowina)</p><p>Mięso mielone gotowane ( porosołowe, np. porcja rosołowa z kurczaka) ok. 500g</p><p>Cebula gotowana ( zmielić razem z mięsem porosołowym)</p><p>Cebula surowa duża 2 szt (posiekać)</p><p>Sól, pieprz.</p><p>Opcjonalnie plastry boczku wędzonego lub podgardla, pachwiny itp. do przykrycia klopsa.</p><p></p><p>Wykonanie: </p><p>Wymieszać wszystkie składniki. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Masę mięsną przełożyć do foremki i dobrze ugnieść. Przykryć plastrami boczku ( albo plastrami cebuli) i piec bez termo obiegu ( góra/dół) w temperaturze 170 stopni przez 60 min. Odstawić do ostygnięcia i związania na 24h w chłodne miejsce.</p><p></p><p>To jest mój autorski pomysł na wykorzystanie mięsa porosołowego. Bo ileż można pasztetów pierogów, krokietów? Ten klops nadaje się do jedzenia na zimno i na ciepło – gruby plaster podgrzać w sosie i voila!</p><p></p><p>Masa nadaje się również na kotlety mielone z nadzieniem z żółtego sera, małe kotleciki pieczone w foremce do muffinek i temu podobne wynalazki.</p><p></p><p>[ATTACH=full]101327[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1686753, member: 692"] Klops zero waste Składniki Mięso mielone surowe 500g ( np. z indyka, ale możę być kurczak czy wieprzowina) Mięso mielone gotowane ( porosołowe, np. porcja rosołowa z kurczaka) ok. 500g Cebula gotowana ( zmielić razem z mięsem porosołowym) Cebula surowa duża 2 szt (posiekać) Sól, pieprz. Opcjonalnie plastry boczku wędzonego lub podgardla, pachwiny itp. do przykrycia klopsa. Wykonanie: Wymieszać wszystkie składniki. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Masę mięsną przełożyć do foremki i dobrze ugnieść. Przykryć plastrami boczku ( albo plastrami cebuli) i piec bez termo obiegu ( góra/dół) w temperaturze 170 stopni przez 60 min. Odstawić do ostygnięcia i związania na 24h w chłodne miejsce. To jest mój autorski pomysł na wykorzystanie mięsa porosołowego. Bo ileż można pasztetów pierogów, krokietów? Ten klops nadaje się do jedzenia na zimno i na ciepło – gruby plaster podgrzać w sosie i voila! Masa nadaje się również na kotlety mielone z nadzieniem z żółtego sera, małe kotleciki pieczone w foremce do muffinek i temu podobne wynalazki. [ATTACH=full]101327[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klops zero waste
Top
Bottom