Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Klopsiki rybne*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1015370" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszny i szybki sposób na atrakcyjne dane rybne. Przepis z książki &quot;Podróże kulinarne. Kuchnia żydowska&quot;</p><p></p><p>[ATTACH=full]55603[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g białej ryby ( filety lub w kostkach)</p><p>1 cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 kajzerka</p><p>1 jajko</p><p>1 łyżeczka pasty harissa ( jeśli nie macie, zastąpcie odrobiną chilli )</p><p>1/2 - 1 łyżeczka cuminu</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p>tarta bułka</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p></p><p>Rybę zemleć razem z cebulą i czosnkiem. Bułkę namoczyć w wodzie i dokładnie odcisnąć. Dodać do ryby wraz z jajkiem i przyprawami, wyrobić na jednolitą masę.</p><p>Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypać trochę tartej bułki.</p><p>Wilgotnymi dłońmi formować klopsiki wielkości orzecha włoskiego.</p><p>Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoto.</p><p>Podawać z ulubionym sosem.</p><p>Ja podałam z majonezowo-czosnkowym.</p><p></p><p>Z tej porcji wychodzi ok. 25 klopsików.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1015370, member: 2721"] Pyszny i szybki sposób na atrakcyjne dane rybne. Przepis z książki "Podróże kulinarne. Kuchnia żydowska" [ATTACH=full]55603[/ATTACH] 300 g białej ryby ( filety lub w kostkach) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka pasty harissa ( jeśli nie macie, zastąpcie odrobiną chilli ) 1/2 - 1 łyżeczka cuminu sól i pieprz do smaku tarta bułka olej do smażenia Rybę zemleć razem z cebulą i czosnkiem. Bułkę namoczyć w wodzie i dokładnie odcisnąć. Dodać do ryby wraz z jajkiem i przyprawami, wyrobić na jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypać trochę tartej bułki. Wilgotnymi dłońmi formować klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoto. Podawać z ulubionym sosem. Ja podałam z majonezowo-czosnkowym. Z tej porcji wychodzi ok. 25 klopsików. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Klopsiki rybne*
Bottom