Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klopsiki z kapką mazzarelli w środku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 149161" data-attributes="member: 298"><p>Klopsiki z kapką mazarelli w środku </p><p>(w sosie cebulowym).</p><p></p><p></p><p>35 dkg mielonego mięsa wieprzowego</p><p>20 dkg mielonego boczku (surowego)</p><p>10 dkg mazarelli</p><p>2 łyżki czubate drobno posiekanego koperku</p><p>4 duże cebule</p><p>1 jajko</p><p>2 szklanki rosołu jarzynowego</p><p>olej do smażenia</p><p>mąka do obtaczania klopsików</p><p>1 łyżka posiekanej natki pietruszki</p><p></p><p>przyprawy: </p><p>sól </p><p>pieprz czarny mielony </p><p>pieprz ziołowy</p><p>chili</p><p>sos sojowo-grzybowy</p><p>1 łyżka octu balsamicznego</p><p></p><p></p><p>Mięso wyrabiamy: dodajemy jajko, koperek, przyprawy.</p><p>Formujemy klopsiki w środek ich wkładamy po kawałku 2cmx2cm mazarelli (dokładnie sklejamy kulkę)</p><p>Obtaczamy mocno w mące.</p><p>Smażymy na złocisty kolor z każdej strony.</p><p>Cebulę obieramy i kroimy w plastry.</p><p>Do gotującego się rosołu dodajemy cebulę - gotujemy aż będzie miękkawa.</p><p>Doprawiamy do smaku i dolewamy ocet balsamiczny.</p><p>Posypujemy delikatnie 1 czubatą łyżeczką mąki - szybko trzepaczką rozbijamy by nie było grudek z mąką.</p><p>Do sosu z cebuli dodajemy usmażone klopsiki wraz z oliwą na której je smażyliśmy.</p><p>Gotujemy kilka minut.</p><p>Na koniec posypujemy sos natką pietruszki.</p><p>Podajemy na gorąco do młodych ziemniaczków.</p><p> </p><p><em></em></p><p><em>Źródło: mój wymysł</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 149161, member: 298"] Klopsiki z kapką mazarelli w środku (w sosie cebulowym). 35 dkg mielonego mięsa wieprzowego 20 dkg mielonego boczku (surowego) 10 dkg mazarelli 2 łyżki czubate drobno posiekanego koperku 4 duże cebule 1 jajko 2 szklanki rosołu jarzynowego olej do smażenia mąka do obtaczania klopsików 1 łyżka posiekanej natki pietruszki przyprawy: sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy chili sos sojowo-grzybowy 1 łyżka octu balsamicznego Mięso wyrabiamy: dodajemy jajko, koperek, przyprawy. Formujemy klopsiki w środek ich wkładamy po kawałku 2cmx2cm mazarelli (dokładnie sklejamy kulkę) Obtaczamy mocno w mące. Smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Do gotującego się rosołu dodajemy cebulę - gotujemy aż będzie miękkawa. Doprawiamy do smaku i dolewamy ocet balsamiczny. Posypujemy delikatnie 1 czubatą łyżeczką mąki - szybko trzepaczką rozbijamy by nie było grudek z mąką. Do sosu z cebuli dodajemy usmażone klopsiki wraz z oliwą na której je smażyliśmy. Gotujemy kilka minut. Na koniec posypujemy sos natką pietruszki. Podajemy na gorąco do młodych ziemniaczków. [I] Źródło: mój wymysł[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klopsiki z kapką mazzarelli w środku
Top
Bottom