- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
1 duzy zapuszkowany tunczyk w sosie wlasnym - ok 200g tu regularny rozmiar to 184g
1 marchew
1 mala cebula
1 - 1 i 1/2 szkl bulki tartej
1 jajo
2 lyzki majonezu
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki pieprzu
olej do smazenia
Do miski wrzucic drobno posieakan cebule, zetrzec marchew, dodac odsaczonego tunczyka, przyprawy i zamieszac.
Dodac bulke - wymieszac. Dodac jajko i majonez i dokladnie wyrobic, zeby wszystko sie zlepialo.
Formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego i smazyc do przyrumienienia (ok 3-4 min.)
Odsaczyc z tluszczu na reczniku papierowym.
Mozna podawac jako przekaske na goraco lub w temp pokojowej z dipami.
Mozna podac ze spagetti z sosem pomidorowym.
Mozna z salata.
1 marchew
1 mala cebula
1 - 1 i 1/2 szkl bulki tartej
1 jajo
2 lyzki majonezu
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki pieprzu
olej do smazenia
Do miski wrzucic drobno posieakan cebule, zetrzec marchew, dodac odsaczonego tunczyka, przyprawy i zamieszac.
Dodac bulke - wymieszac. Dodac jajko i majonez i dokladnie wyrobic, zeby wszystko sie zlepialo.
Formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego i smazyc do przyrumienienia (ok 3-4 min.)
Odsaczyc z tluszczu na reczniku papierowym.
Mozna podawac jako przekaske na goraco lub w temp pokojowej z dipami.
Mozna podac ze spagetti z sosem pomidorowym.
Mozna z salata.
Ostatnią edycję dokonał moderator: