Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Klopsiki z tunczyka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 632292" data-attributes="member: 59"><p>1 duzy zapuszkowany tunczyk w sosie wlasnym - ok 200g tu regularny rozmiar to 184g</p><p>1 marchew</p><p>1 mala cebula</p><p>1 - 1 i 1/2 szkl bulki tartej</p><p>1 jajo</p><p>2 lyzki majonezu</p><p>1/2 lyzeczki soli</p><p>1/4 lyzeczki pieprzu</p><p></p><p>olej do smazenia</p><p></p><p></p><p>Do miski wrzucic drobno posieakan cebule, zetrzec marchew, dodac odsaczonego tunczyka, przyprawy i zamieszac. </p><p>Dodac bulke - wymieszac. Dodac jajko i majonez i dokladnie wyrobic, zeby wszystko sie zlepialo. </p><p>Formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego i smazyc do przyrumienienia (ok 3-4 min.)</p><p>Odsaczyc z tluszczu na reczniku papierowym. </p><p></p><p>Mozna podawac jako przekaske na goraco lub w temp pokojowej z dipami. </p><p>Mozna podac ze spagetti z sosem pomidorowym. </p><p>Mozna z salata.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 632292, member: 59"] 1 duzy zapuszkowany tunczyk w sosie wlasnym - ok 200g tu regularny rozmiar to 184g 1 marchew 1 mala cebula 1 - 1 i 1/2 szkl bulki tartej 1 jajo 2 lyzki majonezu 1/2 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki pieprzu olej do smazenia Do miski wrzucic drobno posieakan cebule, zetrzec marchew, dodac odsaczonego tunczyka, przyprawy i zamieszac. Dodac bulke - wymieszac. Dodac jajko i majonez i dokladnie wyrobic, zeby wszystko sie zlepialo. Formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego i smazyc do przyrumienienia (ok 3-4 min.) Odsaczyc z tluszczu na reczniku papierowym. Mozna podawac jako przekaske na goraco lub w temp pokojowej z dipami. Mozna podac ze spagetti z sosem pomidorowym. Mozna z salata. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Klopsiki z tunczyka*
Top
Bottom