Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
klopsikowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pszczolka" data-source="post: 512431" data-attributes="member: 4169"><p>Składniki: </p><p>1/2 kg mięsa mielonego, mała bułka, mała cebulka, jajko, sól, pieprz, 2 duże marchewki, pietruszka, 1/4 selera, natka pietruszki, ok 2 łyżek majeranek, smietana (2-3 łyżki), ziemniaki </p><p></p><p>Do mielonego mięsa dodajemy jajko, namoczoną w wodzie i odcisniętą bułkę, sól, pieprz, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Ugniatamy na jednolitą masę. </p><p>Gotujemy wode na zupe wraz z pokrojoną w paski pietruszka, marchewką i kawałkiem selera. </p><p>Do wrzącej zupy wrzucamy uformowane w kuleczki klopsiki. Doprawiamy zupę solą, pieprzem, wegetą. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek, natkę pietruszki i dodajemy śmietanę. Podajemy z gotowanymi oddzielnie ziemniakami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pszczolka, post: 512431, member: 4169"] Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, mała bułka, mała cebulka, jajko, sól, pieprz, 2 duże marchewki, pietruszka, 1/4 selera, natka pietruszki, ok 2 łyżek majeranek, smietana (2-3 łyżki), ziemniaki Do mielonego mięsa dodajemy jajko, namoczoną w wodzie i odcisniętą bułkę, sól, pieprz, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Ugniatamy na jednolitą masę. Gotujemy wode na zupe wraz z pokrojoną w paski pietruszka, marchewką i kawałkiem selera. Do wrzącej zupy wrzucamy uformowane w kuleczki klopsiki. Doprawiamy zupę solą, pieprzem, wegetą. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek, natkę pietruszki i dodajemy śmietanę. Podajemy z gotowanymi oddzielnie ziemniakami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
klopsikowa
Top
Bottom