Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klopsy (pulpety) w sosie pomidorowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1274018" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Klopsy w sosie pomidorowym</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]72257[/ATTACH]</p><p></p><p>500g łopatki bez kości</p><p>1 jajko</p><p>cebula</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>Łyżeczka suszonego oregano</p><p>Peczek pietruszki</p><p>Łyżka przyprawy kuchennej (np kucharek)</p><p>1 kopiasta łyżeczka pieprzu</p><p>sól do smaku</p><p></p><p>Sos:</p><p>800 g całych pomidorów z puszki</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>Łyżka suszonego oregano</p><p>cebula</p><p>po łyżcze oliwy i masła</p><p>sól, pieprz i szczypta cukru</p><p>100 ml mleka</p><p></p><p>1.Mięso mielimy. Cebulę, czosnek i pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Wilgotnymi rękoma formujemy klopsy ( średnica 3-4 cm).</p><p>2.Cebulę i czosnek na sos siekamy. Podsmażamy na oleju. Dodajemy pomidory z puszki, wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie miksujemy (opcjonajnie można dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego). Gotujemy sos. Dolewamy mleka i wkładamy klopsy. Dusimy je przez 20 minut na malutkim ogniu. Pod koniec dodajemy masło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1274018, member: 140"] [SIZE=14][B]Klopsy w sosie pomidorowym[/B][/SIZE] [ATTACH=full]72257[/ATTACH] 500g łopatki bez kości 1 jajko cebula 3 ząbki czosnku Łyżeczka suszonego oregano Peczek pietruszki Łyżka przyprawy kuchennej (np kucharek) 1 kopiasta łyżeczka pieprzu sól do smaku Sos: 800 g całych pomidorów z puszki 2 ząbki czosnku Łyżka suszonego oregano cebula po łyżcze oliwy i masła sól, pieprz i szczypta cukru 100 ml mleka 1.Mięso mielimy. Cebulę, czosnek i pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Wilgotnymi rękoma formujemy klopsy ( średnica 3-4 cm). 2.Cebulę i czosnek na sos siekamy. Podsmażamy na oleju. Dodajemy pomidory z puszki, wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie miksujemy (opcjonajnie można dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego). Gotujemy sos. Dolewamy mleka i wkładamy klopsy. Dusimy je przez 20 minut na malutkim ogniu. Pod koniec dodajemy masło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klopsy (pulpety) w sosie pomidorowym*
Top
Bottom