Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klopsy w płaszczyku z szynki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alutka" data-source="post: 637409" data-attributes="member: 3338"><p>1 czerstwa bułeczka </p><p>2 cebule</p><p>1 ząbek czosnku </p><p>60 dag mielonego mięsa </p><p>3 łyżki koncentratu pomidorowego </p><p>1 jajko,sól,pieprz</p><p>50 dag pieczarek </p><p>2 łyżki oleju </p><p>2 łyżeczki suszonego oregano </p><p>200 ml śmietany kremówki </p><p>12 plastrów szynki gotowanej</p><p></p><p> Bułkę namoczyć w zimnej wodzie.Cebule i czosnek obrać,drobno posiekać.Mielone mięso wymieszać z jajkiem,1 łyżką koncentratu pomidorowego,odciśniętą bułką,czosnkiem i połową cebuli.Wyrobić na jednolitą masę,przyprawić sola i pieprzem.Gotowa masę podzielić na 12 części ,uformować podłużne klopsy ,każdy owinąć plastrem szynki.Obsmażyć na rozgrzanym oleju.</p><p> Przygotować sos: pieczarki oczyścić , pokroić w cienkie plasterki,przesmażyć razem z reszta cebuli i oregano.Następnie dodać koncentrat pomidorowy, krótko podgrzać ,wlać śmietanę (można dodatkowo dolać 100 ml wody),gotować 5 min na niewielkim ogniu, doprawić solą i pieprzem.</p><p> Klopsy przełożyć do natłuszczonej żaroodpornej formy, polać sosem.Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 10 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alutka, post: 637409, member: 3338"] 1 czerstwa bułeczka 2 cebule 1 ząbek czosnku 60 dag mielonego mięsa 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 jajko,sól,pieprz 50 dag pieczarek 2 łyżki oleju 2 łyżeczki suszonego oregano 200 ml śmietany kremówki 12 plastrów szynki gotowanej Bułkę namoczyć w zimnej wodzie.Cebule i czosnek obrać,drobno posiekać.Mielone mięso wymieszać z jajkiem,1 łyżką koncentratu pomidorowego,odciśniętą bułką,czosnkiem i połową cebuli.Wyrobić na jednolitą masę,przyprawić sola i pieprzem.Gotowa masę podzielić na 12 części ,uformować podłużne klopsy ,każdy owinąć plastrem szynki.Obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przygotować sos: pieczarki oczyścić , pokroić w cienkie plasterki,przesmażyć razem z reszta cebuli i oregano.Następnie dodać koncentrat pomidorowy, krótko podgrzać ,wlać śmietanę (można dodatkowo dolać 100 ml wody),gotować 5 min na niewielkim ogniu, doprawić solą i pieprzem. Klopsy przełożyć do natłuszczonej żaroodpornej formy, polać sosem.Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 10 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Klopsy w płaszczyku z szynki
Top
Bottom