klukwy, czyli żurawina, czyli kisiel żurawinowy

zemfiroczka

Member
Wrz 7, 2008
13
0
0
Przepis ze styczniowej Kuchni (zmodyfikowany przeze mnie) na Festiwal Kuchni Rosyjskiej
icon_smile.gif


20 dag żurawin zagotować w 3 szklankach wrzątku, zmiksować, ponownie postawić na ogień, dorzucić szklankę cukru, po chwili wlać rozrobioną ¼ szkl zimnej wody z 1-2 łyżkami mąki ziemniaczanej i gotować do konsystencji kisielu. Można ozdobić kleksem bitej śmietany.

Na historiach TUTAJ


klukwy2.jpg


 

Załączniki

  • klukwy2.jpg
    klukwy2.jpg
    12.7 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy