- Wrz 7, 2008
- 13
- 0
- 0
Przepis ze styczniowej Kuchni (zmodyfikowany przeze mnie) na Festiwal Kuchni Rosyjskiej
20 dag żurawin zagotować w 3 szklankach wrzątku, zmiksować, ponownie postawić na ogień, dorzucić szklankę cukru, po chwili wlać rozrobioną ¼ szkl zimnej wody z 1-2 łyżkami mąki ziemniaczanej i gotować do konsystencji kisielu. Można ozdobić kleksem bitej śmietany.
Na historiach TUTAJ

20 dag żurawin zagotować w 3 szklankach wrzątku, zmiksować, ponownie postawić na ogień, dorzucić szklankę cukru, po chwili wlać rozrobioną ¼ szkl zimnej wody z 1-2 łyżkami mąki ziemniaczanej i gotować do konsystencji kisielu. Można ozdobić kleksem bitej śmietany.
Na historiach TUTAJ

