Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Kluseczki serowe Dukanowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1114498" data-attributes="member: 1716"><p>kostka chudego twarogu 200 czy 250 gr</p><p>1 jajko</p><p>2 prawie płaskie łyżki skrobii kukurydzianej</p><p>sól, słodzik do smaku</p><p></p><p></p><p>Wszystkie składniki mieszamy, lub jeszcze lepiej miksujemy blenderem na gładką masę. Masa wyjdzie dość rzadka - jak serek homogenizowany.</p><p>Zagotowujemy wodę z solą. Na wrzącą wkładamy porcje ciasta wielkości kopytek łyżką uprzednio zanurzaną we wrzącej wodzie.</p><p>Gotować po wypłynięciu około 3 min.</p><p></p><p>Z racji tego że jajka mają różną wielkość, ser różną wilgotność - polecam zrobić próbę - po włożeniu 1 kluska do wrzątku obserwujemy co się z nm dzieje - jeśli zaczyna się rozpadać na takie pływające farfocle i nie trzyma zwięzłego kształtu - dodajemy ok łyżeczki skrobii, miskujemy na nowo i gotujemy kluski.</p><p></p><p>Na jeden posiłek spokojnie wystarcza pół porcji, zwłaszcza jeśli kluski sa dodatkiem do mięsa.</p><p>Na słodko można polać posłodzonym jogurtem i posypac cynamonem. </p><p></p><p>Z tego samego ciasta można tez usmazyć serowe placuszki - wystarczy dodać słodzik do smaku i około pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia - smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]62714[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]62715[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1114498, member: 1716"] kostka chudego twarogu 200 czy 250 gr 1 jajko 2 prawie płaskie łyżki skrobii kukurydzianej sól, słodzik do smaku Wszystkie składniki mieszamy, lub jeszcze lepiej miksujemy blenderem na gładką masę. Masa wyjdzie dość rzadka - jak serek homogenizowany. Zagotowujemy wodę z solą. Na wrzącą wkładamy porcje ciasta wielkości kopytek łyżką uprzednio zanurzaną we wrzącej wodzie. Gotować po wypłynięciu około 3 min. Z racji tego że jajka mają różną wielkość, ser różną wilgotność - polecam zrobić próbę - po włożeniu 1 kluska do wrzątku obserwujemy co się z nm dzieje - jeśli zaczyna się rozpadać na takie pływające farfocle i nie trzyma zwięzłego kształtu - dodajemy ok łyżeczki skrobii, miskujemy na nowo i gotujemy kluski. Na jeden posiłek spokojnie wystarcza pół porcji, zwłaszcza jeśli kluski sa dodatkiem do mięsa. Na słodko można polać posłodzonym jogurtem i posypac cynamonem. Z tego samego ciasta można tez usmazyć serowe placuszki - wystarczy dodać słodzik do smaku i około pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia - smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. [ATTACH=full]62714[/ATTACH] [ATTACH=full]62715[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Kluseczki serowe Dukanowe
Top
Bottom