Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kluski leniwe kładzione*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Anusiaczek" data-source="post: 38029" data-attributes="member: 37"><p>Kluski leniwe</p><p></p><p>ok.30dag twarogu </p><p>2 jajka </p><p>ok. 8 czubatych łyżek mąki</p><p>szczypta soli </p><p></p><p>stopione masło lub śmietanka i cukier do posypania</p><p></p><p>1. Twaróg ucieram w malakserze, dodaję pozostałe składniki i chwilę miksuję (malakseruję?). Ciasto powinno wyjść dosyć gęste, bo inaczej kluski rozpadną się w gotowaniu. Jeżeli potrzeba, a często tak jest - wszystko zależy od twarogu, dosypuję więcej mąki.</p><p>2. Następnie na wrzącą osoloną wodę wkładam kluseczki metalową łyżką, zanurzając ją za każdym razem we wrzątku. Gotuję ok. 5 min., wyjmuję łyżką cedzakową, podaję z masłem i cukrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anusiaczek, post: 38029, member: 37"] Kluski leniwe ok.30dag twarogu 2 jajka ok. 8 czubatych łyżek mąki szczypta soli stopione masło lub śmietanka i cukier do posypania 1. Twaróg ucieram w malakserze, dodaję pozostałe składniki i chwilę miksuję (malakseruję?). Ciasto powinno wyjść dosyć gęste, bo inaczej kluski rozpadną się w gotowaniu. Jeżeli potrzeba, a często tak jest - wszystko zależy od twarogu, dosypuję więcej mąki. 2. Następnie na wrzącą osoloną wodę wkładam kluseczki metalową łyżką, zanurzając ją za każdym razem we wrzątku. Gotuję ok. 5 min., wyjmuję łyżką cedzakową, podaję z masłem i cukrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kluski leniwe kładzione*
Top
Bottom