Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
kluski ziemniaczane*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gracha" data-source="post: 631876" data-attributes="member: 1585"><p>Babka ziemniaczana to coś co w moich stronach robi się dość często. Trzeba utrzeć surowe ziemniaki - ilość dowolna, ja ok. 4 kg, dodać surowe jajko, sól (nie szczyptę - na oko), pieprz, mozna jeszcze inne przyprawy jak czosnek, majeranek (ja nie daję), trochę mąki, łyżkę, dwie, zależy od konsystencji masy ziemniaczanej, no i przysmażoną cebulkę pokrojoną w kostkę i skwareczki z boczku. Piecze się ok. 1,5 godziny w temp. 200-220 stopni. Miałam zdjęcie, ale niestety wykasowałam chyba bo znaleźć nie mogę. Jeśli będę robić a jeszcze będzie zainteresowanie - zamieszczę. Babka ziemniaczana jest pyszna i prosta do zrobienia. Smaczna jest też odsmażana w grubych plastrach na patelni, na oleju - uwielbiam tak. W razie potrzeby proszę pytać. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gracha, post: 631876, member: 1585"] Babka ziemniaczana to coś co w moich stronach robi się dość często. Trzeba utrzeć surowe ziemniaki - ilość dowolna, ja ok. 4 kg, dodać surowe jajko, sól (nie szczyptę - na oko), pieprz, mozna jeszcze inne przyprawy jak czosnek, majeranek (ja nie daję), trochę mąki, łyżkę, dwie, zależy od konsystencji masy ziemniaczanej, no i przysmażoną cebulkę pokrojoną w kostkę i skwareczki z boczku. Piecze się ok. 1,5 godziny w temp. 200-220 stopni. Miałam zdjęcie, ale niestety wykasowałam chyba bo znaleźć nie mogę. Jeśli będę robić a jeszcze będzie zainteresowanie - zamieszczę. Babka ziemniaczana jest pyszna i prosta do zrobienia. Smaczna jest też odsmażana w grubych plastrach na patelni, na oleju - uwielbiam tak. W razie potrzeby proszę pytać. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
kluski ziemniaczane*
Top
Bottom