Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
kluski ziemniaczane*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elle" data-source="post: 976364" data-attributes="member: 20671"><p>LWOWSKIE PAMPUCHY</p><p>nazwa komiczna, nie próbowałam</p><p></p><p>1 kg ugotowanych ziemniaków</p><p>1-2 ugotowane marchewki</p><p>3 czubate łyżki mąki pszennej</p><p>3 łyżki śmietany</p><p>1 czubata łyżka masła/margaryny</p><p>4 jajka</p><p>1-2 cebule</p><p>garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, rozmaryn, bazylia, tymianek, koperek, mięta)</p><p>paczuszka (7g) drożdży instant</p><p>sól, pieprz, tłuszcz do smażenia</p><p></p><p>Cebulę posiekać i zeszklić na tłuszczu. Zółtka utrzeć z margaryną i śmietaną na krem. Mąkę wymieszać z drożdżami. Jeszcze ciepłe ziemniaki i marchewkę przepuścić przez praskę, dodać żółtka, cebulkę, zioła i mąkę. Doprawić do smaku, ciasto powinno być raczej pikantne. Ubić miałka, delikatnie wymieszać z masą ziemniaczaną. Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smazyć na złoto z obu stron. podawać np z keczupem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elle, post: 976364, member: 20671"] LWOWSKIE PAMPUCHY nazwa komiczna, nie próbowałam 1 kg ugotowanych ziemniaków 1-2 ugotowane marchewki 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 łyżki śmietany 1 czubata łyżka masła/margaryny 4 jajka 1-2 cebule garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, rozmaryn, bazylia, tymianek, koperek, mięta) paczuszka (7g) drożdży instant sól, pieprz, tłuszcz do smażenia Cebulę posiekać i zeszklić na tłuszczu. Zółtka utrzeć z margaryną i śmietaną na krem. Mąkę wymieszać z drożdżami. Jeszcze ciepłe ziemniaki i marchewkę przepuścić przez praskę, dodać żółtka, cebulkę, zioła i mąkę. Doprawić do smaku, ciasto powinno być raczej pikantne. Ubić miałka, delikatnie wymieszać z masą ziemniaczaną. Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smazyć na złoto z obu stron. podawać np z keczupem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
kluski ziemniaczane*
Top
Bottom