Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kluski ziemniaczane*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="miszka52" data-source="post: 1121876" data-attributes="member: 2555"><p>A ja te kluski poznałam na Słowacji. Zaprzyjaźniona gospodyni zarabiała ciasto w wielgachnej misce i też z deseczki (z szybkością maszyny do szycia) za pomocą nożyka odcinała do równie wielkiego gara z wrzącą wodą. Olbrzymia porcja lądowała w wielkiej misce, kraszono skwarkami z wędzonej słoniny i mieszano z bryndzą z owczego mleka. Do tego żętyca na popitkę... Matko, ale obżerałam się tym specjałem... </p><p>można też (dla ułatwienia) przecierać to ciasto przez specjalny durszlak z otworami wielkości ok. 1 cm i lecą wtedy do wody równej wielkości kluseczki.</p><p>Jak haluszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="miszka52, post: 1121876, member: 2555"] A ja te kluski poznałam na Słowacji. Zaprzyjaźniona gospodyni zarabiała ciasto w wielgachnej misce i też z deseczki (z szybkością maszyny do szycia) za pomocą nożyka odcinała do równie wielkiego gara z wrzącą wodą. Olbrzymia porcja lądowała w wielkiej misce, kraszono skwarkami z wędzonej słoniny i mieszano z bryndzą z owczego mleka. Do tego żętyca na popitkę... Matko, ale obżerałam się tym specjałem... można też (dla ułatwienia) przecierać to ciasto przez specjalny durszlak z otworami wielkości ok. 1 cm i lecą wtedy do wody równej wielkości kluseczki. Jak haluszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kluski ziemniaczane*
Top
Bottom