Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Knedle z ciasta parzonego*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 1544" data-attributes="member: 74"><p><strong>Knedle z ciasta parzonego</strong></p><p>1/2 litra mleka</p><p>5 dkg masła</p><p>50 dkg mąki</p><p>3 jaja</p><p>szczypta soli</p><p>śliwki lub truskawki</p><p>cukier</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>W garnku zagotować mleko z masłem i solą. Ciągle mieszając wsypywać stopniowo 40 dag mąki. Po ostygnięciu, wbijać po jednym jajku i wsypywać resztę mąki, mieszając. Ciasto rozwałkować, kroić w kwadraty i nadziewać owocami z cukrem. Gotować około 15 minut od wypłynięcia. </p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Można mrozić nieugotowane, a potem nierozmarznięte wrzuć na wrzątek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 1544, member: 74"] [B]Knedle z ciasta parzonego[/B] 1/2 litra mleka 5 dkg masła 50 dkg mąki 3 jaja szczypta soli śliwki lub truskawki cukier sposób przygotowania W garnku zagotować mleko z masłem i solą. Ciągle mieszając wsypywać stopniowo 40 dag mąki. Po ostygnięciu, wbijać po jednym jajku i wsypywać resztę mąki, mieszając. Ciasto rozwałkować, kroić w kwadraty i nadziewać owocami z cukrem. Gotować około 15 minut od wypłynięcia. dodatkowe informacje Można mrozić nieugotowane, a potem nierozmarznięte wrzuć na wrzątek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Knedle z ciasta parzonego*
Top
Bottom