- Wrz 7, 2010
- 3,391
- 0
- 0
Na wstepie pragne nadmienic, ze jak zwykle mam wielki problem ze znalezieniem odpowiedniego dzialu, bo danie wloskie to nie jest, pizza tez nie Co. moze troszeczke ale moim zdaniem wcele do pizzy nie pasuje, bo Co. pasujace do pizzy to cebulaki np albo jakis pierog albo moze lazania.
No coz z braku innej mozliwosci umieszczam w tym dziale, pozostawiajac pod rozwage administracji otwarcie nowego dzialu na dania maczne albo dawno juz przeze mnie proponowana kuchnie niemiecka.
a teraz przepis
400g czerstwych bulek,
1 cebula,
1 zabek czosnku,
300g zblanszowanego szpinaku,
200ml mleka
200g goudy,
100g ementalera,
4 srednie jajka,
sol, pieprz,
100g parmezanu.
Bulki pokroic w cienkie plasterki i wrzucic do duzej miski. Cebulke i czosnek drobno posiekac i zeszklic, dodac do bulek. Wlas mleko, dodac jajka, ser i przyprawy, wszystko dokladnie wymieszac - ugniesc. Przykryc sciereczka i odstawic na ok 15 minut by bulki dobrze nasiakly. Jeszcze raz wymieszac i formowac kule. Z podanego przepisu wychodzi ok 12 knedli. W duzym garnku zagotowac osolona wode, wrzucic knedle i na malym ogniu gotowac ok 20 minut. Odcedzic. Podawac posypane parmezanem. Pasuja do wszystkich mies i sosow. Mozna tez jesc jako samodzielne danie polane maselkiem i posypane parmezanem.
No coz z braku innej mozliwosci umieszczam w tym dziale, pozostawiajac pod rozwage administracji otwarcie nowego dzialu na dania maczne albo dawno juz przeze mnie proponowana kuchnie niemiecka.
a teraz przepis
400g czerstwych bulek,
1 cebula,
1 zabek czosnku,
300g zblanszowanego szpinaku,
200ml mleka
200g goudy,
100g ementalera,
4 srednie jajka,
sol, pieprz,
100g parmezanu.
Bulki pokroic w cienkie plasterki i wrzucic do duzej miski. Cebulke i czosnek drobno posiekac i zeszklic, dodac do bulek. Wlas mleko, dodac jajka, ser i przyprawy, wszystko dokladnie wymieszac - ugniesc. Przykryc sciereczka i odstawic na ok 15 minut by bulki dobrze nasiakly. Jeszcze raz wymieszac i formowac kule. Z podanego przepisu wychodzi ok 12 knedli. W duzym garnku zagotowac osolona wode, wrzucic knedle i na malym ogniu gotowac ok 20 minut. Odcedzic. Podawac posypane parmezanem. Pasuja do wszystkich mies i sosow. Mozna tez jesc jako samodzielne danie polane maselkiem i posypane parmezanem.

Ostatnią edycję dokonał moderator: