Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Knelki parmezanowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1608770" data-attributes="member: 67"><p>Wpisuję na życzenie qd. </p><p></p><p>Przepis skopiowany z bloga panów Bikonta & Makłowicza i publikowany był w Newsweek Polska chyba w okolicach 2006 r. </p><p>Dosłownie brzmiał tak: </p><p>&quot;Miryna namoczyła w wodzie jedną czerstwą bułkę. Roztopiła na patelni dwie łyżki masła i odstawiła do wystudzenia. Ubiła dwa jajka razem z żółtkami, wsypała dwie łyżki grysiku, 120 g tartego parmezanu, dodała odciśniętą bułkę i masło. Odstawiła na godzinę, żeby kaszka nasiąkła. </p><p>Potem to wszystko zmiksowała i dodała siekanego koperku. Uformowała z tego nieduże kulki i wrzuciła do gotującej się zupy. Kiedy kulki spęczniały (trwa to 7-10 minut, w zależności od wielkości kulek) zupa była gotowa. &quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1608770, member: 67"] Wpisuję na życzenie qd. Przepis skopiowany z bloga panów Bikonta & Makłowicza i publikowany był w Newsweek Polska chyba w okolicach 2006 r. Dosłownie brzmiał tak: "Miryna namoczyła w wodzie jedną czerstwą bułkę. Roztopiła na patelni dwie łyżki masła i odstawiła do wystudzenia. Ubiła dwa jajka razem z żółtkami, wsypała dwie łyżki grysiku, 120 g tartego parmezanu, dodała odciśniętą bułkę i masło. Odstawiła na godzinę, żeby kaszka nasiąkła. Potem to wszystko zmiksowała i dodała siekanego koperku. Uformowała z tego nieduże kulki i wrzuciła do gotującej się zupy. Kiedy kulki spęczniały (trwa to 7-10 minut, w zależności od wielkości kulek) zupa była gotowa. " [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Knelki parmezanowe
Top
Bottom