- Sie 24, 2006
 
- 9,713
 
- 0
 
- 0
 
Właśnie upiekłam  
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
 Bardzo dobre, kruche ciasteczka. Przepis z "Ciast domowych".
3 szkl mąki
250 g margaryny
10 łyżek cukru pudru
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
dowolny dżem
cukier puder do posypania
Mąkę z margaryną posiekać nożem.
Jajka dobrze roztrzepać z cukrem (ja widelcem rozbełtałam), dodać do mąki. Wsypać proszek do pieczenia, wyrobić ciasto. W razie potrzeby dosypać mąki.
Ciasto zostawić na ok 1 godz w lodówce, po czym cienko rozwałkować i wykrojać kieliszkiem. W połowie porobić mniejsze dziurki.
Ciastka piec ok 10 - 12 min w 180 st.
Po upieczeniu składać ciastka przekładając dżemem. Posypać cukrem pudrem.
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	

	
		
			
		
		
	
			
			3 szkl mąki
250 g margaryny
10 łyżek cukru pudru
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
dowolny dżem
cukier puder do posypania
Mąkę z margaryną posiekać nożem.
Jajka dobrze roztrzepać z cukrem (ja widelcem rozbełtałam), dodać do mąki. Wsypać proszek do pieczenia, wyrobić ciasto. W razie potrzeby dosypać mąki.
Ciasto zostawić na ok 1 godz w lodówce, po czym cienko rozwałkować i wykrojać kieliszkiem. W połowie porobić mniejsze dziurki.
Ciastka piec ok 10 - 12 min w 180 st.
Po upieczeniu składać ciastka przekładając dżemem. Posypać cukrem pudrem.
	
		
			
		
		
	
