- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Kölscher Kaviar
Na jedną kaszanką potrzeba dodatkowo:
1 średnią cebule drobno pokrojoną
1 korniszona drobno pokrojonego
1 łyżeczkę musztardy i oliwki
1 łyżkę posiekanej pietruszki
3 ziemniaki
1.Kaszankę kroimy w podłużne paski. Pokrojoną cebulę i korniszona mieszamy z musztardą, oliwką i pietruszką. Wszystko delikatnie mieszamy z kaszanką.
2.Ziemniaki gotujemy w łupinkach przez 15 minut. Obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na patelni tak jak na fotce.
Solimy i polewamy kilkoma kroplami oliwy. Jak ładnie się zrumienią, przy pomocy talerza przewracamy na drugą stronę.
3.Na usmażone z obydwu stron ziemniaki kładziemy kaszankę.
Ps. W oryginalnej potrawie kaszankę wykłada się na razową bułkę zwaną tutaj Röggelchen

Na jedną kaszanką potrzeba dodatkowo:
1 średnią cebule drobno pokrojoną
1 korniszona drobno pokrojonego
1 łyżeczkę musztardy i oliwki
1 łyżkę posiekanej pietruszki
3 ziemniaki
1.Kaszankę kroimy w podłużne paski. Pokrojoną cebulę i korniszona mieszamy z musztardą, oliwką i pietruszką. Wszystko delikatnie mieszamy z kaszanką.
2.Ziemniaki gotujemy w łupinkach przez 15 minut. Obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na patelni tak jak na fotce.

Solimy i polewamy kilkoma kroplami oliwy. Jak ładnie się zrumienią, przy pomocy talerza przewracamy na drugą stronę.
3.Na usmażone z obydwu stron ziemniaki kładziemy kaszankę.
Ps. W oryginalnej potrawie kaszankę wykłada się na razową bułkę zwaną tutaj Röggelchen
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: