Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Kölscher Kaviar albo Flönz inaczej jeszcze Kaszanka po Kolońsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1359724" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kölscher Kaviar</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]77887[/ATTACH]</p><p></p><p>Na jedną kaszanką potrzeba dodatkowo:</p><p>1 średnią cebule drobno pokrojoną</p><p>1 korniszona drobno pokrojonego</p><p>1 łyżeczkę musztardy i oliwki</p><p>1 łyżkę posiekanej pietruszki</p><p>3 ziemniaki</p><p></p><p>1.Kaszankę kroimy w podłużne paski. Pokrojoną cebulę i korniszona mieszamy z musztardą, oliwką i pietruszką. Wszystko delikatnie mieszamy z kaszanką.</p><p>2.Ziemniaki gotujemy w łupinkach przez 15 minut. Obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na patelni tak jak na fotce.</p><p></p><p>[ATTACH=full]77888[/ATTACH]</p><p></p><p> Solimy i polewamy kilkoma kroplami oliwy. Jak ładnie się zrumienią, przy pomocy talerza przewracamy na drugą stronę.</p><p>3.Na usmażone z obydwu stron ziemniaki kładziemy kaszankę.</p><p></p><p>Ps. W oryginalnej potrawie kaszankę wykłada się na razową bułkę zwaną tutaj Röggelchen</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1359724, member: 140"] [SIZE=14][B]Kölscher Kaviar[/B][/SIZE] [ATTACH=full]77887[/ATTACH] Na jedną kaszanką potrzeba dodatkowo: 1 średnią cebule drobno pokrojoną 1 korniszona drobno pokrojonego 1 łyżeczkę musztardy i oliwki 1 łyżkę posiekanej pietruszki 3 ziemniaki 1.Kaszankę kroimy w podłużne paski. Pokrojoną cebulę i korniszona mieszamy z musztardą, oliwką i pietruszką. Wszystko delikatnie mieszamy z kaszanką. 2.Ziemniaki gotujemy w łupinkach przez 15 minut. Obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na patelni tak jak na fotce. [ATTACH=full]77888[/ATTACH] Solimy i polewamy kilkoma kroplami oliwy. Jak ładnie się zrumienią, przy pomocy talerza przewracamy na drugą stronę. 3.Na usmażone z obydwu stron ziemniaki kładziemy kaszankę. Ps. W oryginalnej potrawie kaszankę wykłada się na razową bułkę zwaną tutaj Röggelchen [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Kölscher Kaviar albo Flönz inaczej jeszcze Kaszanka po Kolońsku
Top
Bottom