Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Königsberger Klopse
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziad" data-source="post: 75655" data-attributes="member: 15"><p><u><strong>Königsberger Klopse</strong></u></p><p></p><p>500g miesa mielonego</p><p>1 bulka</p><p>1 cebula</p><p>1 jajko</p><p>3 fileciki anchois</p><p>3 lyzki kaparow</p><p>1 l rosolu (moze byc z kostki)</p><p>1 lyzka masla</p><p>2 lyzki maki</p><p>400ml smietanki</p><p>sok z cytryny</p><p>sol</p><p>pieprz</p><p>papryka w proszku</p><p>cukier</p><p></p><p>Bulke namoczyc w wodzie i dobrze odcisnac. Cebule drobno posiekac i zeszklic na niewielkiej ilosci tluszczu. Anchois pokroic na male kawaleczki. Wszystkie te skladniki dodac do mielonego miesa, dolozyc jeszcze jajko, sol, pieprz i papryke. Wymieszac dokladnie i uformowac jednakowej wielkosci klopsy.</p><p>Zagotowac rosol, wlozyc klopsy i gotowac je na malym ogniu 15 min. Nastepnie wyjac klopsy, rosol mozna przecedzic. W drugim garnku zrobic jasna zasmazke z lyzki masla i 2 lyzek maki. Wlac rosol, dolac smietanke i gotowac 10min. Wlozyc klopsy, dodac kapary, doprawic sola, sokiem z cytryny i cukrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziad, post: 75655, member: 15"] [U][B]Königsberger Klopse[/B][/U] 500g miesa mielonego 1 bulka 1 cebula 1 jajko 3 fileciki anchois 3 lyzki kaparow 1 l rosolu (moze byc z kostki) 1 lyzka masla 2 lyzki maki 400ml smietanki sok z cytryny sol pieprz papryka w proszku cukier Bulke namoczyc w wodzie i dobrze odcisnac. Cebule drobno posiekac i zeszklic na niewielkiej ilosci tluszczu. Anchois pokroic na male kawaleczki. Wszystkie te skladniki dodac do mielonego miesa, dolozyc jeszcze jajko, sol, pieprz i papryke. Wymieszac dokladnie i uformowac jednakowej wielkosci klopsy. Zagotowac rosol, wlozyc klopsy i gotowac je na malym ogniu 15 min. Nastepnie wyjac klopsy, rosol mozna przecedzic. W drugim garnku zrobic jasna zasmazke z lyzki masla i 2 lyzek maki. Wlac rosol, dolac smietanke i gotowac 10min. Wlozyc klopsy, dodac kapary, doprawic sola, sokiem z cytryny i cukrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Königsberger Klopse
Top
Bottom