Smakowity, pachnący i prosty sposób na pozbycie się zbędnych białek.
składniki
1 białko
1/3 szkl. cukru pudru
2/3 szkl. (60 g) wiórków kokosowych
1 łyżeczka cukru wanilinowego
sposób przygotowania
Białko ubić na sztywno, dosypując po trochu cukru pudru. Wsypać wiórki i cukier wanilinowy, wymieszać delikatnie łyżką. Blachę wyłożyć folia aluminiową i łyżeczką wykładać kopczyki masy, które następnie należy spłaszczyć i upiec w temp. 110 st. na beżowo.
dodatkowe informacje
Z tej porcji wychodzi tylko ok. 15 kokosanek, jednak składniki można dowolnie mnożyć w zależności od tego, ile białek chce się zużyć.

składniki
1 białko
1/3 szkl. cukru pudru
2/3 szkl. (60 g) wiórków kokosowych
1 łyżeczka cukru wanilinowego
sposób przygotowania
Białko ubić na sztywno, dosypując po trochu cukru pudru. Wsypać wiórki i cukier wanilinowy, wymieszać delikatnie łyżką. Blachę wyłożyć folia aluminiową i łyżeczką wykładać kopczyki masy, które następnie należy spłaszczyć i upiec w temp. 110 st. na beżowo.
dodatkowe informacje
Z tej porcji wychodzi tylko ok. 15 kokosanek, jednak składniki można dowolnie mnożyć w zależności od tego, ile białek chce się zużyć.