Kokosanki

rysia

Member
Cze 29, 2008
55
0
6
4 bialka
20 dkg cukru
1 lyzka grysiku
20 dkg wiorkow kokosowych
okragke oplatki
Bialka ubic na sztywna piane dodajac po troche cukier. Wymieszac z wiorkami i grysikiem. Oplatki ulozyc bezposrednio na blache i i nakladac kupki masy (ja wyciskam z rekawa cukierniczego ale bez koncowki). Piec w temp. 175-180 °C ok. 15-20 minut S7305936.JPG
 

Załączniki

  • S7305936.JPG
    S7305936.JPG
    403.3 KB · Wyświetleń: 3

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
wszystko super, ale skąd ja te opłatki wezmę??
icon_eek.gif
 

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
Poradźcie mi proszę jak upiec takie kokosanki, żeby nie wyszły gumowe.
Ostały mi sie jajka po tiramisu i cobie nie zmarnowac jakiek postanowiłam zrobić kokosanki; no i kolejna klapa (bo raz już próbowałam). Nie dodawałm grysiku, a zamiast niego dodałam mielonych orzechów.
Wychodzą mi zawsze gumowane (podobnie jak bezy).
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy