- Sie 7, 2006
- 1,017
- 0
- 0
W zasadzie to nie przepadam za kokosem, ale w połączeniu z marchewką do wytrawnych dąń smakuje mi całkiem, całkiem
Startą na grubych oczkach marchewkę wymieszać z odrobiną startego jabłka, doprawić pieprzem, solą, sokiem z cytryny i cukrem - surówka ma być raczej słodka niż kwaśna ( proporcje zależą od tego jak słodka jest sama marchewka).
Posypać wiórkami kokosowymi albo najlepiej płatkami świeżo pokrojonego, jeszcze tłuściutkiego orzecha kokosowego.
Dla mnie świetnie pasuje do pieczonego indyka, sznycli z kurczaka a nawet do ... gulaszu na ostro

Startą na grubych oczkach marchewkę wymieszać z odrobiną startego jabłka, doprawić pieprzem, solą, sokiem z cytryny i cukrem - surówka ma być raczej słodka niż kwaśna ( proporcje zależą od tego jak słodka jest sama marchewka).
Posypać wiórkami kokosowymi albo najlepiej płatkami świeżo pokrojonego, jeszcze tłuściutkiego orzecha kokosowego.
Dla mnie świetnie pasuje do pieczonego indyka, sznycli z kurczaka a nawet do ... gulaszu na ostro
