Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kokosowe ciasto z dyni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="atina" data-source="post: 1041950" data-attributes="member: 7876"><p>Przepis znalazłam na stronie <a href="http://www.beatapawlikowska.com/kitchen,list,2227.html" target="_blank">Beaty Pawlikowskiej</a>, ale nieco go zmieniłam i podaje tak jak piekłam. Użułam foremki 11x30, ale można również upiec w mniejszej, wtedy będzie wyższe. </p><p>Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, z tych wilgotnych. </p><p></p><p>Składniki:</p><ul> <li data-xf-list-type="ul">1 3/4 szklanki mąki </li> <li data-xf-list-type="ul">1 szklanka brązowego cukru trzcinowego (ciemnego) </li> <li data-xf-list-type="ul">1 szklanki przecieru z dyni </li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 szklanki oleju </li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 szklanki mleka kokosowego </li> <li data-xf-list-type="ul">1 łyżeczka proszku do pieczenia </li> <li data-xf-list-type="ul">szczypta soli </li> <li data-xf-list-type="ul">1 łyżeczki cynamonu </li> <li data-xf-list-type="ul">1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej </li> <li data-xf-list-type="ul">3/4 szklanki wiórków kokosowych </li> <li data-xf-list-type="ul">3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich</li> </ul><p>W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodać przecier z dyni, olej, mleko kokosowe i całość wymieszać. Na końcu wmieszać w ciasto wiórki i orzechy. Foremkę natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto.</p><p></p><p>Piec w temperaturze 180°C, przez około 60 - 75 minut. Studzić na kratce.</p><p></p><p>[ATTACH=full]57954[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]57955[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="atina, post: 1041950, member: 7876"] Przepis znalazłam na stronie [URL="http://www.beatapawlikowska.com/kitchen,list,2227.html"]Beaty Pawlikowskiej[/URL], ale nieco go zmieniłam i podaje tak jak piekłam. Użułam foremki 11x30, ale można również upiec w mniejszej, wtedy będzie wyższe. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, z tych wilgotnych. Składniki: [LIST][*]1 3/4 szklanki mąki [*]1 szklanka brązowego cukru trzcinowego (ciemnego) [*]1 szklanki przecieru z dyni [*]1/2 szklanki oleju [*]1/2 szklanki mleka kokosowego [*]1 łyżeczka proszku do pieczenia [*]szczypta soli [*]1 łyżeczki cynamonu [*]1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej [*]3/4 szklanki wiórków kokosowych [*]3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich [/LIST] W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodać przecier z dyni, olej, mleko kokosowe i całość wymieszać. Na końcu wmieszać w ciasto wiórki i orzechy. Foremkę natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec w temperaturze 180°C, przez około 60 - 75 minut. Studzić na kratce. [ATTACH=full]57954[/ATTACH] [ATTACH=full]57955[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kokosowe ciasto z dyni
Top
Bottom